USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь – в п‘ятірці областей з найвищим конкурсним балом абітурієнтів

5 Серпня 2018 22:43
В Україні провели дослідження результатів розподілу заяв абітурієнтів за територіальною ознакою, які були отримані за підсумками аналізу статистичної інформації.

За інформацією, взятою з Всеукраїнського державного ресурсу https://vstup.edbo.gov.ua/statistics/, середній конкурсний бал вступників по Україні станом на 18.00 3 серпня 2018 року становив 154,9 бали.

Дослідження проводилось за трьома основними напрямами, а саме:

1. Проаналізовано місця регіонів за рівнем їх популярності серед абітурієнтів України.

2. Проведено аналіз рівня середнього конкурсного балу абітурієнтів за регіонами України.

3. Проведено вибірковий аналіз співвідношення зазначених у заявах абітурієнтів перших пріоритетів до загальної кількості поданих ними заяв до окремих закладів вищої освіти.

Дослідження здійснювались результатами аналізу заяв, поданих абітурієнтами до закладів вищої освіти для здобуття освітнього рівня “бакалавр” на базі повної середньої освіти. Також необхідно зауважити, що для цього аналізу використовувались статистичні дані щодо заяв, поданих абітурієнтами до закладів вищої освіти державної, комунальної та приватної форми власності ( у тому числі коледжів, які відповідно до виданих ліцензій мають право здійснювати підготовку фахівців за освітнім рівнем “Бакалавр”), а також філій закладів вищої освіти, які територіально розташовані в інших регіонах України.

Для дослідження загальних тенденцій подання заяв вступниками до закладів вищої освіти, області України були згруповані у шість географічних регіонів України, а саме:

1.Місто Київ.

2. Центральний регіон (Дніпропетровська, Вінницька, Черкаська, Полтавська, Хмельницька та Кіровоградська області).

3. Західний регіон (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Тернопільська, Рівненська, Волинська та Закарпатська області).

4. Східний регіон (Харківська, Донецька та Луганська області).

5. Південний регіон (Одеська, Запорізька, Миколаївська та Херсонська області). 6. Північний регіон (Житомирська, Сумська, Чернігівська та Київська області).

Також, для повноти оцінки ситуації розглядались показники і кожної області окремо.

Що ж було отримано в результаті проведення дослідження?

Показники рівня середнього конкурсного балу абітурієнтів за регіонами України.

Результати проведеного дослідження показали, які показники цього середнього балу склались у регіонах та областях України.

Проведений аналіз показав, що найвищі показники середнього конкурсного балу серед регіонів показав Київ - 156,80 бал, решта місць розподілились наступним чином:

2. Західний регіон - 155,39;

3. Північ - 151,45;

4. Центр- 150,82;

5. Південь - 149,35;

6. Схід 147,90.

Суттєво, що лише два регіони – Київ та Захід перевищили рівень середнього балу по Україні. Результати решти чотирьох – значно поступаються та “не дотягують” до загальноукраїнського середнього значення.

Дещо інша ситуація склалась з рівнем підготовки абітурієнтів в розрізі областей України.

Так, результати дослідження показали, що найвищий показник середнього конкурсного балу мають вступники, до закладів вищої освіти Львівської області - 161,20 бал, потім – Чернівецької - 157,70 балів, лише потім (3 місце) - м. Київ 156,80 балів, потім - Харківська область, 4 місце, 155,60 балів, і замикає п’ятірку лідерів Волинська область з показником середнього балу 154,90 (якраз на рівні середнього бала по Україні).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus