USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньгаз» заявив, що стоки, які стікають у Сапалаївку, – безпечні

6 Вересня 2018 15:37
Нещодавно муніципальна варта Луцька виявила труби, з яких стікали нечистоти у Сапалаївку. Одна із труб веде до «Волиньгазу». Втім останні вже відхрестилися, мовляв, стічні води з їхнього підприємства не несуть санітарної небезпеки. Про це інформує прес-служба ПАТ.

«Волиньгаз» запевняє, що виробничих об’єктів товариства з технологічними процесами, які можуть супроводжуватися шкідливими забрудненнями мінерального, хімічного та будь-якого іншого походження на цій території нема.

«На території товариства на вул. І. Франка, 12 розміщені лише будівлі адміністративного призначення, а виробничі приміщення ПАТ «Волиньгаз» (лабораторії, ремонтні цехи, майстерні, автомийка, тощо) базуються на території по вул. Львівська, 152 б.

Згідно з Водним кодексом України, стічна вода — це «вода, що утворилася в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), а також відведена з забудованої території, на якій вона утворилася внаслідок випадання атмосферних опадів».

Крім того, приймання стічних вод, що утворюються в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності ПАТ «Волиньгаз», здійснюється КП «Луцькводоканал» на умовах Договору №615 на подачу води з комунального водопроводу та приймання стічних вод від 05.12. 2016 року, згідно з вимогами пункту 2.2. якого «на подачу води з комунального водопроводу та приймання стічних вод до комунальної каналізації, додатковий обсяг стічних вод, що неорганізовано потрапляє у періоди дощів та сніготанення в мережі водовідведення визначається у розмірі 20% від обсягів, розрахованих за нормами ДСТУ 3013-95 «Правила контролю за відведенням дощових і снігових стічних вод з територій міст і промислових підприємств» та довідки гідрометеоцентру та площі території, що займає Споживач».

Сума витрат, які сплатила компанія «Волиньгаз» у 2017-2018 рр. комунальному підприємству "Луцькводоканал" за послуги – дощові стічні води становить 40 842, 45 грн», - йдеться у повідомленні.

До слова, наприкінці серпня луцькі муніципали виявили кілька труб, з яких нечистоти стікали в Сапалаївку. Були підозри, що саме скид цих нечистот давав запах на вул. Богдана Хмельницького, Набережну, Івана Франка, Винниченка та Чернишевського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Вася Показати IP 6 Вересня 2018 15:47
Муніципали - довбо...би! Це зразу навіть дитині було ясно, що це труби зливової каналізації. Лише Сиротинська зі своїми селюками не знають що це таке!
Волиньгаз Показати IP 6 Вересня 2018 15:49
Да що там безпечні !?? Ці стоки цілющі, просто цілющі! Йдіть люди з банками, набирайте ті стоки, бо це ж просто мінеральна вода ... А скоро ще лікувальні грязі будуть, да ....
Знаючий Показати IP 6 Вересня 2018 16:04
До "Волиньгазу", дійсно це просто амбра, тії води з під Волиньгазу, вони її постійно п'ють...
Лучанин Показати IP 6 Вересня 2018 16:09
Тобто Волиньгаз вказав що користується міською каналізацією. Відповідно треба закупорити ці труби щоб з них нічого не витікало, тобто привести все у відповідність до наданих Волиньгазом коментарів. Далі все буде зрозуміло. Витрати на роботи покласти згодом на тих хто почне верещати від отриманих проблем. А на аналіз воду здавали, що показало?
Анонім Показати IP 6 Вересня 2018 17:04
Що ви хочете з того волиньгазу,там і так робочим зарплати позменшували,заставляють ліс чистити,гроші собі в кармани,то ще заставлять працівників ходити в туалет в свої штани.
скептик Показати IP 6 Вересня 2018 17:24
а на якій підставі ці "безпечні" води зливаються у Сапалаївку ? якщо є договір з водоаналом, то і дощові і стічні води повинні зливатись на очисні споруди
Вася до скептик Показати IP 6 Вересня 2018 18:52
Читати не вмієш? За ту дощову воду 40 тис. в міський бюджет дають. Якби кожне підприємство так платило, то б у нас була золота міська рада. А зуськи, більшість відлинюють, а ще є такі, які орендують приміщення за 1 грн. в рік і в міський бюджет - нуль.
скептик до Вася Показати IP 7 Вересня 2018 11:41
ти туп"й чи що ? ВСІ стоки повинні зливатись на очисні споруди !!!!! при чому тут хто за що скільки платить ?
Аналітик Показати IP 6 Вересня 2018 17:53
Якщо стоки безпечні, то розвернути їх і нехай збігають в кабінети короті і його заступників. І тоді не волиньгаз буде місту платити за них, а місто-волиньгазу.
Ну ну до Аналітик Показати IP 6 Вересня 2018 18:47
Ти хворий на голову?;))) В тебе з дому так само дощові стоки зливаються,то по твоїй логіці, тобі їх в будинок/квартиру треба відправляти? ;))))
Анонім до Ну ну Показати IP 7 Вересня 2018 11:44
вдома дощові стоки нікуди не зливаються, бо ідуть в землю. волиньгаз є підприємством, по території якого їздить транспорт, проливаються мастила, пальне тощо, тому дощові стоки з його території повинні зливатись на очисні споруди, а не в річку
Рут Показати IP 6 Вересня 2018 18:11
Нехай зливають їх собі в їдальню і варять собі борщі!
Лучанин до Рут Показати IP 6 Вересня 2018 18:57
Ха ха ха, дотепник) В їдальні, напевно все ж таки, прості робітники обідають, такі ж як і ти, якщо ти, звичайно не диванний ледар якийсь)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus