USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинян попереджають про небезпечний рис, завезений з Італії: перевищений рівень кадмію

24 Лютого 2023 10:28
До Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло повідомлення щодо вперевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризото. Він експортувався з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021).

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

У Держпродспоживслужбі закликають підєприємців вжити заходи щодо вилучення продукції з обігу, а також проінформувати Головне управління відомства на Волині вул. Поліська Січ 10, м. Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81.

Довідка

Кадмій – це природний важкий метал, здатний накопичуватися в живих організмах. В організм людини кадмій потрапляє в основному з їжею і водою, хоча є й інші джерела надходження цього мікроелемента – наприклад, тютюновий дим. Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років.

Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 24 Лютого 2023 12:38
Печиво не добре , сир , рис не добрий , тоді для чого ось це все завозити в Україну . І хто буде відповідати . Це ж не гум допомогою заїхало , сертифікати , розмитнення товарів проходило , якість продукту мало би провіритись . Візьми за кордон щось перевези , то куча експертиз , сертифікати якості ітд в тебе спитають . А тут травлять людей .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus