USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Волинянка повернулася додому через 4 місяці після власного похорону

20 Вересня 2021 13:18
У селі Грушівка Волинської області додому повернулася жінка, яка пішла з дому 2 роки тому і яку родичі «поховали». Валентину Рижко шукали усім селом, а рідні подавали до поліції заяву про її зникнення.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Україна».

Жінка пішла з дому і зникла, а через деякий час зателефонували із поліції і повідомили про те, що на звалищі знайшли тіло невідомої жінки, яка підходить за описом. Родина Валентини поїхала на упізнання до моргу. У тому, що перед нею лежить її донька, засумнівалася тільки мама зниклої – Юстина.

«Син, мій онук, невістка, зять, сказали, що то мама. Одягнена так само», – розповідає мама зниклої жінки.

«Ріст, волосся все підходило. ДНК експертизу ніхто не проводив», – розповідає брат Валентини.
Жінку забрали, поховали та оплакали. А за 4 місяці із місцевої психіатричної лікарні зателефонували медики і розповіли, що в них проходить курс лікування Валентина Рижко. Вона надійшла у важкому стані, мала психічні розлади і не змогла розповісти нічого ані про себе, ані про рідних.

Зараз Валентина уже вдома. Син купив їй невеличкий будиночок, але документи на матір зробити не зміг, оскільки вона офіційно вважається померлою.

У Ковельській окружній прокуратурі кажуть, що претензій до поліції не мають, оскільки ДНК-експертиза не обов’язкова, якщо рідні упізнали тіло. Однак справу про смерть жінки, яку поховали замість Валентини, поновили.

На могилі Валентини її рідні зняли табличку з її іменем. Хто похований у могилі, наразі невідомо. Зараз на табличці на могильному хресті напис «Невідома особа жіночої статі». Правоохоронці провели ексгумацію тіла та взяли ДНК-зразки, які порівняють зі зразками у базі зниклих безвісти.

Валентина звернулася до суду про відновлення документів. Вже незабаром жінці видадуть новий паспорт.

Нагадаємо, що у Ковелі Волинської області жінка через суд доводила, що жива. Родичі помилково визнали її мертвою і поховали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus