USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Волинянка стала першою жінкою-суддею зі стрільби в області

5 Квітня 2021 09:14
Військовослужбовиця Софія Подвальна – перша волинянка, яка отримала статус судді з практичної стрільби. Стріляти дівчина вчилася на службі та на спецнавчанні у Львові.

Детальніше – у сюжеті Суспільного.

Освоїти стрільбу дівчині допомогли кікбоксинг та бокс. Прикордонниця – майстер спорту України з цих двох видів спорту. Саме здобуті навички у боксі допомогли їй стати вправною у стрільбі, вважає Софія.

«У кікбоксингу застосовується координація і в стрільбі також». Важливо стежити, куди направлена зброя, не тримати палець на курку і це потрібно швидко зрозуміти та застосовувати», – ділиться власними секретами перша на Волині жінка-суддя зі стрільби.

Судді на змаганнях оцінюють те, як рухається спортсмен, виконує різні завдання, наскільки влучно стріляє, чи стежить за вчасною зміною магазину та напрямком зброї, чи дотримується правили безпеки. За результатами оцінюваннями судді виносять свій вердикт, від якого залежить доля того чи іншого спортсмена. «Це дуже відповідально», – каже дівчина.

Нині Софія Подвальна готується до змагань, які відбудуться у Львові наприкінці квітня, там вона вперше буде у ролі судді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus