USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянка зібрала в Данії понад 22 тисячі гривень на потреби ЗСУ

17 Червня 2022 09:08
Піаністка-органістка Марія Малєвич з Локачів разом із діаспорою українців у Данії зібрала понад 22 тисячі гривень на турнікети для військових.

Гроші волинянка передала у волонтерський штаб гуманітарної допомоги «Ангар» в Луцьку, повідомляє Район.Культура.

«Про Ангар дізналась від сестри, бо вони з чоловіком неодноразово перераховувати туди кошти», – розповідає дівчина.

Суму 5450 крон вдалося зібрати за один раз на концерті в місцевій церкві 12 червня.

«Ми зібрали цю суму за один концерт, який тривав 30 хвилин в маленькому селищі. І зібрати ці кошти не було так складно, як знайти і зібрати усіх учасників на концерт», – каже Марія.
Дівчина каже, що із початком війни Росії проти України, данці як і усі свідомі люди – на нашій стороні.

«Вони дуже зараз допомагають нашим українським переселенцям, забезпечують усім необхідним, щоб вони хоч трішки могли почуватися як вдома», – зауважує Марія.

Яскравим прикладом солідарності Данії із Україною є відношення до державної символіки України, до прапора зокрема. Марія пояснює: щоб розмістити назовні прапор будь-якої не скандинавської країни, потрібно отримати дозвіл у поліції.
«Данці дуже трепетно відносяться до свого прапора. Взагалі прапори дозволені у Данії – це данський, прапори скандинавських країн, прапор ЄС і ООН. А тепер і наш також. Від початку вторгнення орків в Україну наш прапор офіційно майорить повсюди в Данії», – зауважує українка.

Марія народилася в Локачах, навчалася у Волинському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, Інституті мистецтв імені Лесі Українки, пізніше викладала у музичній школі імені Фредеріка Шопена. Нині вже чотири роки проживає на півдні Данії, де працює у двох місцевих церквах у селищі Bylderup-Bov як органістка-піаністка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus