USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волиняни вимагали у ВР відновити постачання скрапленого газу

25 Травня 2018 14:52
Депутат Верховної Ради Ігор Гузь разом з громадою Любомльської ОТГ звернулися до керівництва держави вирішити проблемне питання з постачання населенню скрапленого газу в балонах. З 20 березня 2018 року через те, що не провели спеціалізований аукціон, постачання скрапленого газу припинили, інформує прес-служба нардепа.

«Люди в моєму окрузі, де немає газопостачання, для приготування їжі користуються газом в балонах. Попри заборону законодавства, високий ризик і вартість, вони змушені заправляти ці балони на автозаправках, адже просто не мають іншого виходу!» - наголосив народний депутат та додав, що жителі чекають реакції профільного міністерства вже кілька місяців.

На Волині майже 90 тисяч людей у селах користуються скрапленим газом у балонах.

Зокрема, жителі Старовижівського, Любомльського, Шацького та Ратнівського районів. І проблема ця є не локальною, а всієї країни.
Заступник міського голови з гуманітарних питань Олег Зламанюк наголосив, що оскільки Любомльський район є негазифікованим, то люди йдуть свідомо на порушення законодавства аби допомогти іншим і заправити газові балони. На території Любомльської ОТГ проживає понад 16 тисяч людей.
Своєю чергою, пенсіонер, голова ради ветеранів місцевого самоврядування Петро Мохнюк зауважив, що «це треба негайно вирішити на державному рівні, провести аукціон та привезти газ у балонах нам. Не постачати нам скраплений газ – це злочин перед людьми».
До озвучених на брифінгу вимог приєдналися головні спеціалісти відділів економічного розвитку і ЖКГ та земельних відносин Любомльської ОТГ Юрій Іванчук і Юлія Мохнюк.

«Уряд повинен відреагувати на прохання людей, провести спеціалізований аукціон з продажу скрапленого газу, і, врешті-решт – вирішити це кричуще питання!» - підсумував нардеп Ігор Гузь, апелюючи до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus