USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинянин, якого патрульні побили на очах у дитини, вимагатиме для них покарання

23 Березня 2018 12:26
Волинянин Віктор Гуменчук, якого на очах в його маленької доньки та дружини побили інспектори патрульної поліції, вимагатиме для них суворого покарання, адже, з його слів, саме вони спричинили інцидент з бійкою та діяли не в межах власних повноважень та законодавства.

Про це йшлося 23 березня під час судового засідання у Любомльському районному суді.

Нагадаємо, на АЗС «ОККО», яка знаходиться у місті Любомль, патрульні зупинили водія, а згодом, після словесного конфлікту, побили його на очах у дитини. Водій дорікнув в порушенні процедури оформлення адмінматеріалів, на це поліцейський відповів хамством, почав плутатися в законах і нахабно світити в камеру.

Віктора Гуменчука звинувачують в тому, що 26 лютого 2018 року о 21 годині 20 хвилин він вчинив хуліганські дії, висловлювався нецензурною лайкою, погрожував працівникам поліції, шарпаючи їх за формений одяг, та не реагував на їхні зауваження. Відтак, його звинувачують у вчинені адміністративного правопорушення за статтями 173 (дрібне хуліганство) та 185 (злісна непокора працівнику поліції).
Як повідомив суду Віктор Гуменчук, на заправці ОККО на трасі Київ-Ковель-Ягодин, куди він під’їхав на автомобілі разом з дружиною та малолітньою донькою, до нього підійшов працівник поліції та попросив пред’явити водійське посвідчення. Зі слів патрульних, дитина їхала без спеціального крісла на передньому сидінні транспортного засобу.

Втім, як розповів обвинувачений, він відмовився надати йому водійське посвідчення, оскільки обвинувачення були безпідставні, адже інспектору показали, що крісло для дитини в автомобілі було, і його донька сиділа саме в ньому. Тож, зі слів Віктора Гуменчука, в нього попросили документи для встановлення особи.

«Хоч я мав право не надавати йому документи, але я надав йому закордонний паспорт. Інспектор взяв паспорт і пішов до свого автомобіля, де, як виявилося згодом, він склав на мене постанову», - зазначив обвинувачений та додав, що спочатку патрульний перебував сам, а згодом до нього прибув його колега на цивільному автомобілі.

«Згодом він підійшов до автомобіля і показав мені винесену постанову, хоча мені ніхто не пояснив моїх прав, не була надана можливість залучити адвоката, не допитали свідків, також в мене не відбирали письмове пояснення. Коли я відмовився його підписати, працівник самовільно відчинив двері мого автомобіля і почав мене з нього витягати, оскільки хотів обшукати мій автомобіль. Втім, я не дозволив їм цього зробити, адже вони не мали на це права. Вони витягнули мене з машини, шарпали за плечі, використовували проти мене спецзасооби, наносили удари, зокрема ліхтариком по обличчі», - пригадав Гуменчук.
Також він припустив, що інспектор міг перебувати під наркотичними засобами, оскільки його поведінка була надто підозрілою.

Чоловік пригадує, як вже у лікарні, куди його доставили через те, що від спецзасобів в нього пекли очі та ротова порожнина, працівники служби моніторингу вимагали, аби він підписав протокол, який складали без його присутності, до того ж не давали з ним ознайомитися. Втім, він відмовився це зробити. Наступного дня Віктор Гуменчук зафіксував побої та опіки ротової порожнини та сітківки ока.

«Вони застосовували до мене балончик, я практично нічого не бачив. Дружина викликала швидку, яка приїхала через 40 хвилин, я мусив чекати на холоді, оскільки в теплі в мене все пекло», - пригадав обвинувачений.

Своєю чергою, суддя Алла Гайдук зачитала постанову, складену інспектором Управління патрульної поліції Києва Анатолієм Денискіним. У ній йдеться, що на передньому сидінні автомобіля дитина перебувала без спеціального крісла. Також зазначено, що Гуменчук поставив свій підпис і отримував копію постанови.
Втім, як повідомив Віктор Гуменчук, він оскаржував цю постанову в Любомльському районному суді, тож остаточного рішення по ній немає.

До того ж, в іншому протоколі йдеться про те, що інспектор Денискін внаслідок побоїв від Гуменчука отримав забій м’яких тканин носа та губи. Проте Гуменчук відкинув ці звинувачення.

Відтак, суд виріши оголосити перерву до 4 квітня, аби викликати свідків на наступне судове засідання, серед яких інспектор Анатолій Денискін, дружина Віктора Гуменчука та свідок Олександр Зеньковець.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини обвинувачений Віктор Гуменчук розповів, що вимагатиме для інспекторів покарання, адже вони діяли не в межах законодавства. З його слів, про засідання суду він взагалі дізнався випадково, адже повідомлення про суд прийшло на адресу, де він прописаний, хоча проживає в Любомлі.

Він говорить, що судове засідання мало відбутися ще 13 березня, втім відбулося лише сьогодні. Своєю чергою, Олександр Зеньковець, який був свідком подій вже у лікарні, пригадав, що полісмени не відпускали Віктора та вимагали, аби він підписав протокол, хоча той з ним навіть не ознайомлювався.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
мдаа Показати IP 23 Березня 2018 12:51
обнагліли полішуки до ручки! таскають контрабас та ше й до копів придираються...
Qwe Показати IP 23 Березня 2018 13:50
Любомльський пост це найбільше розчарування Волинської патрульної поліції, адже не вперше саме там відбуваються неадекватні дії з боку правоохоронців. Гнати цих бездарів, щоб не позорили патрульних!!!
Лучанин Показати IP 23 Березня 2018 14:08
Поліцейський вів себе адекватно...
123 Показати IP 23 Березня 2018 14:22
які менти були, а стали ще гірші, тому що набрали биків, які нічого не знають, вилірли з ...упи і корчать з себе мудрих, на передову їх
123 Показати IP 23 Березня 2018 14:25
я не хочу платити подотки, щоб такі бикі отримували зарплату, не хай йдуть навчаться поведінці
7777777 до 123 Показати IP 23 Березня 2018 16:48
почитай себе, що ти мелеш, а потім скажи сам собі, хто ти є.
Мыкола до 123 Показати IP 24 Березня 2018 23:04
Можна подумати ти прям платиш податки, не сміши.
123 Показати IP 23 Березня 2018 14:32
тому мусору той фанарік в вухо засунуть і через ж....вийняти, а другий бородач-поц
Коп до 123 Показати IP 24 Березня 2018 22:48
ти ід*йот
Волинські новини Показати IP 23 Березня 2018 14:46
Треба адекватно і цивілізовано поводитись, на вимоги поліції реагувати ввічливо і виконувати те, що тебе ввічливо просять, а не бикувати і метати смердючі пАнти, як жаба ікру. Бо в цивілізованих країнах, за непокору поліцейському і таку свинську поведінку отримав би кулю в ногу, кайданки на руки.
Антиполіція до Волинські новини Показати IP 23 Березня 2018 15:02
Ввічливо можна виконувати тільки законні вимоги поліцейського, який керується статтями КУАП, та законами про Нац. Поліцію. Він не предявив своє посвідчення,хоча повинен це зробити на першу вимогу Громадянина. Він перешкоджав відеофіксації з боку постраждалого, і цей список можна вести довго та нудно!
V до Антиполіція Показати IP 23 Березня 2018 15:17
вічливо можна і треба робити все. Якщо вважаєте, що поліцейський перевищив свої повноваження чи діяв нез аконно, то пишете звернення в двох екземплярах про це і розсилаєте чи відносите особисто безпосередьому керівництву тобто в районне, міське чи обласне управління, прослідковуєте, щоб звернення було зареєстроване і про це була відмітка на вашому екземплярі і вже далі дієте по ситуації, коли вам прийде письмова відповідь, звертатись вище, в суд, на гарячу лінію і т.д.
Санчес до V Показати IP 24 Березня 2018 01:00
Ви думаєте в них паперу для підтирання дупи не вистачає?І чим даний поліцейський заслужив повагу?якби вони хочаб по закону діяли,а то попривикали:підпишіться,а потім оскаржуйте((( В Японію,на гору КХУ ЯМ відправляти потрібно таких безтолкових!!!
1 Показати IP 23 Березня 2018 15:32
це зїъзджий копчик "складену інспектором Управління патрульної поліції Києва Анатолієм Денискіним". ви бачили і не раз відео з копами києва, там повний неадекват.... нажаль. хлопець правий копа треба наказати по повній, він нарушив половинну своїх обовязків.
Nb до 1 Показати IP 23 Березня 2018 16:52
ти наказувальщик, сиди тихенько на дивані то сиди і не вякай.
1 до Nb Показати IP 23 Березня 2018 19:33
Чого ти псіхуєш? Ти рагуль? Можемо зустрітися і обсудити мій диван) чи побоїшся?
1 до Nb Показати IP 23 Березня 2018 19:53
В понеділок чекай на перемоги 15/37) виправ якщо помилився
уважний Показати IP 23 Березня 2018 16:07
можна так зліпити шо завгодно, нехай покаже повну версію, тоді можна буде обговорювати
Сіма Показати IP 23 Березня 2018 16:08
Одна справа, коли захищається несправедливо ображена людина, і зовсім інша, коли індивід хоче всім доказати , що такого крутого пацика, як він, ніхто не має права зачепити. Не можу сказати, що там сиділо по ту сторону шкла в патрульному авто.
бос Показати IP 23 Березня 2018 18:10
Ти дол*аний бздун херні не чеши.
Сергій Показати IP 23 Березня 2018 19:52
як на мене водій поводився неадеквотно
БОС до Сергій Показати IP 24 Березня 2018 01:17
Сєрий, з тими д*білами тільки так і треба.
Толя до БОС до Сергій Показати IP 24 Березня 2018 22:52
Треба було всипати йому добрячих гарячих, щоб кров до мозку дійшла і почав краще думати, а то повна деградація.
trex Показати IP 24 Березня 2018 11:53
визивай ментів тут менти мого чоловіка бьють... а смисл? щоб допомогли бити? їхав.... порушив.... отримав штраф і поїхав собі далі. Так не давай шоу Я самий умний влаштовувати... хамське поводження до співробітників... нецензурні вислови при своїй жеш дитині... як мінімум покласти мордой в асфальт і наручники на руки якщоб продовжував бикувати,...
Феміда Показати IP 24 Березня 2018 14:52
Все починається з ментальності - як заведено, так і поводимося. Водій так вправно цитував закони, тільки на свою користь. Але ж забув сказати, що на вимогу працівника поліції, слід пред'явити документи. З правами і обов'язками поліцейські його ознайомили з посиланнями на статті відповідного кодексу. А те, що з уст водія лунала нецензурна лайка (дрібне хуліганство), а в інспектора був, дійсно, розбитий ніс, що є злісною непокорою працівнику поліції, всі можуть спостерігати на відео. Тому маємо те, що маємо. Напевно, треба розпочати кожному із себе.
Док Показати IP 24 Березня 2018 14:53
Цирк для стада тільки починаеця
Юрист Показати IP 24 Березня 2018 19:17
Бач, бл*дь, який розумник, все він знає: шо йому права мали зачитати, опитати свідків, а про те що треба виконувати законні вимоги поліцейських не знає.
Мыкола Показати IP 24 Березня 2018 23:01
Все правильно поліція зробила! З таким бидлом треба було ще жорсткіше, нема чого обзивати і нападати на патрульних.
мах Показати IP 25 Березня 2018 17:36
а де чути що водiй обзивае копив.де видно що вiн перший напав
ADEKVAT Показати IP 28 Березня 2018 01:06
Хотілось би відповісти для користувача "Феміда" та інших розумників... 1. Водій повинен пред'явити посвідчення водія на ЗАКОННУ вимогу працівника поліції. 2. З правами водія намагались ознайомити лише після складання без участі водія постанови, хоча закон вимагає іншого. 3. Що стосується нецензурної лайки - то це була реакція на неодноразові прохання полісмена зачинити двері та не порушувати мої конституційні права. А якщо ви не вмієте кваліфікувати 173 ст. КУпАП то не беріться, водій знаходився у своєму автомобілі, а це не громадське місце. 4. Про розбитий ніс іспектора...Менше треба було курити наркоту і кров би носом не пішла, на відео чітко видно, що водій його не чіпав і коли поліцейський витягував його з автомобіля ніс був цілим, а відео - не переривалось. 5. Коли ви говорите про ст.185 - злісна непокора, то там теж написано ЗЛІСНА НЕПОКОРА ЗАКОННІЙ ВИМОЗІ ПРАЦІВНИКА ПОЛІЦІЇ і.т.д Де була законна вимога? Вийти з автомобіля? Ніхто не зобов'язаний виходити з автомобіля при складанні нормативних документів. Обшук автомобіля теж законний? Ст 30 Конституції прочитайте , а також З.У про нац. поліцію. в яких випадках дозволяється працівнику поліції проникати в житло, а автомобіль прирівнюєтся до житла відповідно до законодавства. Хотів би відповісти всім користувачам, котрі поливають брудом водія... навчіться спочатку писати без помилок, та висловлювати свою думку! Більшість з вас - РАБИ, саме так, тому, що ви робите тільки те і тоді, що вигідно лише для вас, ви не думаєте за благо суспільства і підлизуєте поліцаям зади за те, що вони вас штрафують навіть тоді, коли не мають права цього робити. Чи хтось з вас хоч один раз задумувався чи дійсно це робиться законно? Чому поліцейський не представляється на першу вимогу особи, чому заважає фіксувати його ж правопорушення? Ні, не задумувався, тому що ви платите взятки і дозволяєте процвітати свавіллю, яке і породжує такі ситуації, і , лише тоді кричите на весь голос, коли це торкнеться вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus