USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин, який створює шедеври з пташиних яєць, націлився на Книгу рекордів Гіннеса

3 Січня 2020 14:52
«Волинський Фаберже» Анатолій Бойко 10 років створює шедеври з пташиних яєць. Колишній військовий почав використовувати нову техніку – обробка металом. І ввійшов до Книги рекордів України, як власник найбільшої колекції експонатів з яєчної шкаралупи. Тепер хоче підкорити Книгу рекордів Гіннеса, йдеться у сюжеті «Сегодня».

Ескізів Анатолій Бойко ніколи не робить, все спонтанно. Спеціальним інструментом прорізає шкаралупу яйця, яке обтягнуте металом. У колекції – близько 200 яєць. Є курячі, качині, перепелині і страусині. Їх можна назвати справжніми шедеврами. Все в одному екземплярі.

«Тут три роботи в одній. Ось відкривається гусяче яйце. Так фіксується, всередині куряче. Його виймаємо і відкриваємо, а всередині перепелине. Відкриваємо, а всередині – ікона Божої Матері», – показує один зі своїх шедеврів майстер.

Роботи на релігійну тематику – особлива гордість Анатолія. А ще йому вдалося витягнути шкаралупу – вийшов ще шедевр.

«Це все шкаралупа яйця вирізана тонкою смужкою. Вона витягнута, я її витягував більше пів року, а потім так закрутив. Шкаралупа ціла, ніде немає тріщи », – ділиться Анатолій.

Майстерня Анатолія більше схожа на своєрідний музей. Сюди часто приходять на екскурсії цілими сім’ями. Творіння колишнього військового Роман вирішив показати своїм дітям.

«Волинський Фаберже» Анатолій Бойко – унікум, який відомий далеко за межами України. Його роботи, унікальні техніки, якими він володіє, виняткові. Немає нікого, хто б проти законів фізики витягнув яйце»м, – каже відвідувач майстерні Роман Веслобоков.

Техніку покриття сріблом яєчної шкаралупи Анатолій придумав сам – аналогів в світі немає. Колекція майстра ввійшла до Національного реєстру рекордів України. Тепер майстер замахнувся на Книгу рекордів Гіннеса. І надіслав заявку. Щоб і там визнали його унікальні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus