USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин, який збив велосипедиста, отримав два роки умовно

19 Червня 2018 08:29
Волинянин, який збив велосипедиста на автодорозі Т - 0305 сполученням смт.Іваничі - с.Старосілля, після чого той помер, отримав два роки умовного покарання.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 11 червня.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 8 листопада 2017 року обвинувачений, керуючи автомобілем марки «Renault Trafic» білого кольору, рухаючись за іншим автомобілем за автодорозі Т - 0305 сполученням смт.Іваничі - с.Старосілля в напрямку Старосілля, виїхав на праве узбіччя, де допустив зіткнення з велосипедистом, який рухався в попутному напрямку по правому краю проїжджої частини. Внаслідок ДТП автомобіль та велосипед зазнали механічних ушкоджень, велосипедиста було госпіталізовано в Іваничівську ЦРЛ, де він помер.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину. Він розповів, що приблизно о 18 годині, коли вже було темно, їхав за кермом належного йому автомобіля на автодорозі сполученням смт.Іваничі - с.Старосілля Іванівського району в напрямку с.Павлівка. Перед ним рухався «Lexus LX470», який різко загальмував. Оскільки він не дотримався безпечної дистанції, то з метою уникнення зіткнення з автомобілем, що їхав попереду, виїхав на праве узбіччя дороги, де скоїв наїзд на велосипедиста, що рухався в попутному напрямку. Відразу після цього, він викликав поліцію, яка, своєю чергою, повідомила медиків.

Далі каретою «швидкої» потерпілий був без свідомості доставлений до Іваничівської ЦРЛ, де помер від отриманих травм в реанімаційному відділенні, не приходячи до тями.

Обвинувачений щиро розкаювався у вчиненому, зазначивши, що повністю оплачував лікування потерпілого, а також оплатив поховання. Родичі померлого не мали до обвинуваченого жодних претензій, про що подали відповідні письмові заяви. Відтак, чоловік просив у суду врахувати вказані обставини і суворо його не карати та не приймати рішення про позбавлення права керувати транспортними засобами на визначений термін, оскільки його робота безпосередньо пов'язана з необхідністю використовувати власний транспортний засіб.

Тож, суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки без позбавлення права керувати транспортними засобами, однак на підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування покарання, якщо протягом двох років іспитового строку він виконає покладені на нього, згідно з ст.76 КК України, обов'язки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus