USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин приїхав зі служби, втратив водійське посвідчення й отримав 17 тисяч штрафу

5 Березня 2024 16:14
Приїхав із військової служби в рідне село й отримав звинувачення у п’яному водінні. Інцидент стався наприкінці 2023 року в селі Нововстав на Горохівщині. Правоохоронці переконані, що 21-річний хлопець їхав напідпитку. Юнак усе заперечує.

За словами поліцейських, вони почули від водія запах алкоголю й побачили порушення координації рухів, але керманич відмовився від проходження огляду, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Захисниця військовослужбовця запевняє: за кермом була інша людина.

«Поліцейський підходить до автомобіля, однак самого автомобіля не видно, не видно водійського місця, не видно керма, не видно, як відчиняються дверцята автомобіля. Суто зі слів поліцейського, він вийшов із водійського місця. Хоч на відеозаписах цього факту не видно абсолютно. Зазначив неодноразово, що він не є водієм транспортного засобу, але не відмовляється пройти огляд, якщо поліція покаже йому матеріали відеофіксації, де він є водієм транспортного засобу», – каже захисниця Зоряна Світлицька.

Вона додає, що правоохоронці не відібрали пояснень у свідка, а записи з бодікамер неодноразово перериваються. Мовляв, немає на відео складання протоколу.
Читати ще: Водій був п'яний, а в авто знайшли гранату: деталі ДТП у Ківерцях

Але чому ж тоді хлопець оплатив штрафи, зокрема за неувімкнений сигнал повороту?

Оскаржувати штраф дорожче, ніж його сплатити, пояснює адвокатка Зоряна Світлицька: «Мій довіритель є військовослужбовцем і не мав часу цим займатися. Він сплатив штраф, тому що це дешевше, ніж наймати адвоката, щоб скасовувати постанову, сплачувати судовий збір».

Тепер же йдеться про штраф у розмірі 17 тисяч гривень і рік позбавлення водійських прав. Ретельно дослідивши всі докази, суддя вирішив, що хлопець таки винен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 6 Березня 2024 05:47
Включити дурника не прокатило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus