USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Індії вперше у світі водійське посвідчення видали сліпому мотоциклісту

25 Листопада 2021 07:20
В Австралійському Брісбені вперше у світі видали водійське посвідчення людині з інвалідністю за зором.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ABS News.

Зазначається, що австралієць на ім'я Чесс Моллер-Нільсон сліпий від народження, але це не заважає йому керувати мотоциклом. Австралієць давно захоплюється кросовими мотоциклами, проте легально він не міг керувати мотоциклом. Тим не менш, влада штату Квінсленд пішла на поступки незрячому мотоциклісту і видала йому посвідчення водія.

Утім, права у цього чоловіка особливі і мають низку обмежень. Зокрема, він не може їздити мотоциклом дорогами загального користування, а лише бездоріжжям на спеціально обладнаних майданчиках.
Крім того, у поїздці байкера має супроводжувати штурман. Для Чеса цю роль виконує його друг Джек Елкінс на іншому мотоциклі – він інструктує про напрямок руху та перешкоди. Спілкування відбувається за допомогою спеціальної системи зв'язку з мікрофоном та навушниками у шоломі.

Цікаво, що місцева байкерська спільнота вже подарувала Чессі кросовий мотоцикл та екіпірування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 25 Листопада 2021 08:45
Яке відношення Індія має до Австралії??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus