USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Волинянина, який дозволив п’яній дружині керувати авто, оштрафували на 17 тисяч

14 Січня 2024 21:16
На Волині судили водія, бо дозволив нетверезій дружині, яка ще й не має посвідчення водія, керувати автівкою. За це Горохівський районний суд оштрафував чоловіка на 17 тисяч.

22 листопада у селі Іванівка Володимирского району поліцейські зупинили нетверезу жінку за кермом Volkswagen Transporter. Жінка погодилась на місці пройти огляд на стан сп'яніння.

Як у суді пояснив чоловік водійки Олександр А., того дня вони з дружиною поїхали в гості до сусідів, де вживали алкоголь. Коли після застілля вийшли з будинку, дружина попросила сісти за кермо, бо їхати додому недалеко. Дорогою їх зупинили працівники поліції і вони пройшли огляд на стан сп'яніння.

Водійка підтвердила слова чоловіка та зазначила, що є власницею вказаного авто, але не має посвідчення водія.

Читати ще: Поспішав запобігти пожежі: на Волині оштрафували майстра лісу, якого спіймали п’яним за кермом

Адвокат Олександра А. в судовому засіданні наголошував, що оскільки волинянка є власницею транспортного засобу і самостійно ухвалила рішення керувати авто, то відповідальність у чоловіка за передання керування транспортним засобом не настає. Крім цього, він був п’яний, тому не усвідомлював, що дружина також нетвереза.

Проте у суду була інша думка. Відтак, дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та оштрафував на 17 тисяч гривень. Також на рік позбавив права керувати авто.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 15 Січня 2024 16:38
Наскільки безтолкові та безпечні люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus