USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волиньрада погодила поділ лісів

17 Грудня 2019 16:20
Підприємство планує надалі використовувати менше 10 тисяч гектарів експлуатаційних лісів.

Про це йшлося під час пленарного засідання 27 сесії Волинської облради 17 грудня.

Депутати погодили клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» щодо ДП «Цуманський лісгосп».

Раніше проект рішення рекомендували підтримати у постійній комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Відповідно до документу, загальна площа лісів становить 31,946 тисячі гектарів, до експлуатаційних лісів належать 21,356 тисячі гектарів, після поділу площа експлуатаційних лісів становитиме 9,817 тисячі гектарів.

Цуманський лісгосп наразі має 31 тисячу гектарів лісів, з яких 21 тисячу займає національний природний парк «Цуманська пуща». Завдяки експлуатації решти майже 10 тисяч гектарів лісів утримують персонал лісгоспу, зокрема лісову охорону, яка охороняє парк. Як пояснював директор державного підприємства «Цуманське лісове господарство» Юрій Ребар, якщо не погодити поділ лісів, робота підприємства може зупинитися і, відповідно, не отримуватиме коштів від податків Цуманська ОТГ. Цьогоріч лісгосп сплатив чотири мільйони гривень податків громаді, наступного року очікують приблизно мільйон, тому що відбувається скорочення працівників. Отже, поділ лісів потрібен для того, щоб держлісгосп працював у своїх експлуатаційних лісах згідно з чинним законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus