USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиньрада звернеться до Києва з вимогою знизити акциз на авто

16 Травня 2019 16:45
Депутати Волинської обласної ради підготували звернення до президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради з пропозицією внести необхідні зміни до законодавчих актів, які регулюють оподаткування автомобілів, ввезених на митну територію України.

Про це йшлося 16 травня під час сесії Волинської обласної ради.

Наголошено, що за останні роки збільшилася кількість українців, які користуються автомобілями на іноземній реєстрації як для власних потреб, так і для регулярного перевезення через митний кордон товарів у комерційних цілях.

Так, наприкінці 2018 року набули чинності закони, що знижують ставки акцизного збору і змінюють правила розмитнення автомобілів. Це дало змогу істотно знизити розмір акцизу для відносно нових автомобілів, водночас акциз для авто, яким більше 10 років, залишається надто високим.

До того ж, окрім акцизу, власник автомобіля на іноземній реєстрації має сплатити ввізне мито, податок до пенсійного фонду та податок на додану вартість.

«У підсумку витрати на розмитнення автомобіля віком 3–5 років складуть приблизно 30–40% його ввізної ціни, а десятирічного авто – 60–70%. Узаконення автомобіля віком понад 15 років потребує сплати податків і зборів у розмірах, які значно, інколи в декілька разів, перевищують його закупівельну вартість», – вказано у зверненні депутатів.

Тому обранці громади вирішили звернутися до центральної влади з проханням внести зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, повністю виключивши з формули розрахунку ставки акцизного податку для транспортного засобу коефіцієнт віку або принаймні передбачити його мінімальне значення.

«Витрати на усі митні платежі не повинні перевищувати 40% вартості ввезеного легкового автомобіля», – акцентували депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВ Показати IP 17 Травня 2019 13:19
Збс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus