USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волинська дзюдоїстка виграла Гран-прі в Тбілісі

4 Квітня 2017 10:32
Волинська дзюдоїстка Анастасія Турчин завоювала золоту медаль в категорії до 78 кілограмів на міжнародних змаганнях «Tbilisi Grand Prix 2017».

Спортсменка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності впевнено перемогла всіх своїх суперниць! У першій сутичці з переможницею Тбіліського Гран-прі трирічної давності, італійської спортсменкою Асунта Галеон, Анастасії лише в додатковий час вдалося провести переможний кидок на ваза-арі та вийти у півфінал.

Там її переможну ходу прагнула припинити володарка семи медалей турнірів Гран-прі і Великого шолому, бронзова призерка юніорського чемпіонату світу-2013 Маделін Малонга з Франції. Борчині раніше тричі зустрічались на татамі і всі рази перемогу святкувала француженка. Але цього разу волинянка прагнула реваншувати. Анастасія була більш активною і зуміла провести на один результативний кидок більше.

У фіналі українка здолала ще одну представницю Франції – Сама Камаро. Настя, постійно атакуючи та витісняючи суперницю за край татамі, таким чином змусила суддів абсолютно справедливо тричі покарати Камаро.

«Суперниці в Турчин були досить непрості. І з італійко, і з француженками вона зустрічалася юніором ще на молодіжній Європі. Результати були різні: були перемоги, були поразки. На змаганях в Грузії Анастасія гарно обійшла всіх конкуренток. Нарешті прийшла перша довгоочікувана перемога на дорослому рівні. Ми надіялись на успішний виступ Насті, і вона нас не підвела, навіть перевершила наші сподівання», - розповів директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

Зазначимо, Анастасія вперше в своїй кар’єрі здобула перемогу на турнірах світової серії. Минулоріч на Великому Шоломі в Абу-Дабі вона виборола бронзу. Це дало змогу піднятись на 16 сходинку в світовому рейтингу в категорії 78 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКА ДЗЮДОЇСТКА ЗАВОЮВАЛА СРІБЛО КОНТИНЕНТАЛЬНОГО КУБКУ

Наступні змагання для Анастасії – це чемпіонат Європи серед дорослих, що відбудеться 20-23 квітня у Варшаві. До контенинтальної першості Турчин зараз готується на зборах в Угорщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus