USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська обрада хоче звернутися до ВР щодо законопроекту «рускій мір»

31 Жовтня 2018 15:20
Депутати Волинської обласної ради планують надіслати звернення до президента, Верховної ради України та прем’єр-міністра щодо підтримки законопроекту, який забороняє пропаганду «руского міра», як частини ідеології нацизму.

Про це йшлося 31 жовтня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

Нагадаємо, законопроект, який забороняє у Україні «рускій мір» і який запропонував прийняти на сесії Верховної Ради укропівець Олександр Шевченко, народні депутати провалили. Як не дивно, за те, що має зміцнити українську державу та позбавити її від впливу Росії, не проголосували нардепи із провладної партії – БПП – зі 135 народних обранці свої голоси за віддали 84 депутати, троє утрималися і аж 31 депутат – не проголосував. Крім того, з депутатської групи «Воля народу», куди входять деякі із народних депутатів від Волині, проголосував аж один народний обранець.

Відтак, на комісії розглянули звернення щодо підтримки законопроекту про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Так, у тексті зверненні йдеться про те, що чинне законодавство України містить заборону лише минулих комуністичного та націонал-соціалістичного режимів, однак не приділяє увагу прогресуючій сьогодні ідеї «руского міра», яка в тому числі спрямована на ліквідацію незалежності України. Тож, необхідним є однозначне засудження та заборона на законодавчому рівні в Україні ідеї «руского міра», як форми нацизму.

Члени комісії рекомендували ухвалити звернення на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 31 Жовтня 2018 17:08
найшли до чого причепитись?? а звернутись з вимогою повернення з офшорів вкрадених у нас коштів, з вимогою відмінити роттердам+ та зупинити грабувати населення завищеними в рази тарифами вони не хочуть???
Реаліст Показати IP 1 Листопада 2018 07:17
Придумали страшилки для лохів, і втюхують кожний день піплу у вуха, щоб піпл боявся, владу хвалив в дзьоба не відкривав про існуючі проблеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus