USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чим важливий законопроект «рускій мір», який провалили нардепи

10 Жовтня 2018 19:17
Законопроект, який забороняє у Україні «рускій мір» і який запропонував прийняти на сесії Верховної Ради укропівець Олександр Шевченко, народні депутати провалили. Як не дивно, за те, що має зміцнити українську державу та позбавити її від впливу Росії, не проголосували нардепи із провладної партії – БПП – зі 135 народних обранці свої голоси за віддали 84 депутати, троє утрималися і аж 31 депутат – не проголосував. Крім того, з депутатської групи «Воля народу», куди входять деякі із народних депутатів від Волині, проголосував аж один народний обранець.

Про те, чому важливий цей законопроект в ефірі ТРК «Аверс» розповів очільник Волинського УКРОПу, радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов, інформує прес-служба партії.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») як форми націонал-соціалізму (нацизму) в Україні.

«Цей законопроект не прийнятий тому, що немає політичної волі. Олександр Шевченко показав для всіх українців, хто у Верховній Раді за Україну, а хто проти, бо ж навіть не вистачило голосів, аби за цей законопроект проголосували в першому читанні. Тобто, виходить так, що проукраїнських сил не вистачає, аби не тільки заборонити «рускій мір», а відстоювати Україну, яка має розвиватися як самостійна держава», - переконаний укропівець.

Як відомо, чинне законодавство України містить лише заборону комуністичного та націонал-соціалістичного режимів. За словами Вячеслава Рубльова, негативний вплив «руского міра» яскраво демонструє нинішня ситуація на Сході України. Адже там повністю знищується національна ідентифікація та нівелюються усі людські загальноприйняті принципи.

«Ми маємо розуміти, хто наш ворог і хто наш друг. Цей законопроект має бути прийнятий і українці мають відслідковувати такі речі, - каже Вячеслав Рубльов. – Ми пам’ятаємо, як в 2014 році в Дніпропетровську і в Одесі ходили люди з триколором, які пропагували антидержавність. І досі ці люди не покарані. В той же час, добровольці, які ще тоді пішли захищати кордони України від ворога, зараз у тюрмах. І це питання до держави – чому патріоти сидять в СІЗО, а люди, які хотіли знищити нашу країну – вільно почуваються».

За переконанням Вячеслава Рубльова, у Верховній Раді мають бути люди, які повинні відстоювати національні інтереси. Але в них немає волі для реалізації першочергових державних завдань – оборони і розвитку країни.

«Проте Україна продовжує співпрацювати з Росією, навіть дозволяє ворогу вести бізнес на своїй території. Ми пригадуємо, коли Волинська обласна рада прийняла звернення щодо припинення бізнесу на крові, коли волонтери просили припинити постачати за лінію фронту будь-які продукти з держави. Але цю торгівлю не припинили і вона приносить надприбутки. Бізнес тих, хто проповідує сьогодні «рускій мір» в нашій країні, розвивається. Це стосується Ахметова, Фірташа, які наживалися і продовжують заробляти на нас, натомість українські бізнесмени, патріоти своєї держави, переслідуються владою. Допоки так буде, допоки держава нічого не робить для того, щоб зупинити війну і зупинити цей кривавий бізнес, в країні нічого не зміниться», - каже Вячеслав Рубльов.

В пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, саме проросійські виступи за ідею так званого «російського світу» («руского міра»), тобто за російську неоімперську, геополітичну, культурно-історичну ідею міжнародного та міждержавного співтовариства, об'єднаного причетністю до Росії і прихильністю до російської мови та культури, під гаслами єднання та «захисту» носіїв російської мови та культури. У ході демонстрацій проросійські активісти та найманці здійснювали спроби захоплення державних установ (були захоплені будівлі Донецької, Луганської та Харківської ОДА). Між учасниками проросійських найманців та проукраїнських акцій виникали сутички: найбільші з них відбулися у Харкові та Донецьку, під час яких постраждали десятки осіб. Як наслідок, саме ідея «російського світу» поклала початок військовому конфлікту в центрі Європи в 21 столітті.

«Ми добре пам’ятаємо, коли люди, які проживають на території Волині, виступали за впровадження «руского міра» в нашому краї і їздили виступати на російське телебачення. І вони досі на волі і почуваються в безпеці. Натомість, правоохоронці приїжджають з обшуками до тих, хто відстоює нашу державу. Останній такий приклад – обшуки в Буковелі. Також обшуки були в Волинській обласній раді. Тобто, приїжджають до тих людей, які в 2014 році стояли на захисті України, які вкладали свої кошти в те, щоб добровольці мали зброю, мали бронежилети і мали на чому пересуватися. Таке враження, що в нас країна кривих дзеркал», - каже Вячеслав Рубльов.

Укропівець переконаний: ті народні депутати, які не проголосували за законопроект, мають певні зв’язки із тими, хто наживається на впровадженні «руского міра».

«Ми розуміємо, що більшість із тих, хто сидить у вищих ешелонах влади, - це бізнесмени, які зацікавлені в тому, щоб відбувалася торгівля з ДНР і ЛНР і з Росією, їм вигідно заробляти на цьому кошти. Депутати розуміють, що якщо буде прийнятий такий закон, то багато з їхніх «друзів» може попасти під його дію. Але я вірю, що українське суспільство дотисне своїх представників у владі, що цей законопроект буде прийнятий, і що законодавство прийматиметься на користь народу», - підкреслює Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus