USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинська ОДА безпідставно звинуватила підприємство в рейдерстві

16 Серпня 2017 13:49
Волинська ОДА безпідставно звинуватила сільськогосподарське підприємство «Патріот АГРО» у рейдерстві. Як пояснюють представники фірми, так склалося, бо облдержадміністрація вислухала тільки одну сторону конфлікту й до кінця не розібралася із ситуацією.

Нагадаємо, під час чергової оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації йшлося про створення антирейдерського штабу. Мова, зокрема, про «рейдерське» захоплення 170 гектарів посівів вівса підприємства «Вишеньки» Рожищенського району.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини співзасновник і юрист підприємства «Патріот АГРО», котре нібито й захопило посіви «Вишеньок», Володимир Єгоров, непорозуміння виникло тому, що «Вишеньки» засіяли частину земель, які знаходяться в законному користуванні «Патріот АГРО».

«Ми не знали на той момент, що це «Вишеньки», і відповідно до законодавства претендували як законні користувачі на продукти та доходи, отримані з нашого майна», – відзначив Володимир Єгоров і додав, що така ситуація склалася, зокрема, через власників паїв, які, маючи дійсний підписаний договір із «Патріот АГРО», уклали новий договір на ту ж земельну ділянку із «Вишеньками».

Цьому «посприяла» й Публічна кадастрова карта України, яка охоплює не всі земельні ділянки. «Дуже багато земельних ділянок (у Публічній кадастровій карті, – ВН) значаться як такі, що перебувають виключно у власника, а про те, що зареєстровано право користування на цю земельну ділянку, інформація відсутня. Чому так відбувається, ніхто пояснити не може. Це недолік роботи Публічної кадастрової карти», – акцентував Володимир Єгоров і розповів, що «Патріот АГРО» ще у 2015 році взяв у користування 235 гектарів земель нерозподілених паїв, якими на той час розпоряджалася Рожищенська районна адміністрація і яких немає у Публічній кадастровій карті.

«Тож особа, яка здійснює сільськогосподарську діяльність, не може співставити інформацію Публічної кадастрової карти із тою інформацією, яка є на місці», – зазначив Володимир і акцентував, що «Вишеньки» під час засіву земель не змогли «розібратися» із територією, адже ділянки, які перебувають у законному користуванні «Патріот АГРО», не внесені до Публічної кадастрової карти і чергуються із паями, орендованими підприємством «Вишеньки».

Щодо обвинувачення в рейдерстві співзасновник «Патріот АГРО» зауважив, що так сталося через те, що заступниця директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Людмила Петриканин не отримала повної інформації та, не розібравшись до кінця із ситуацією, озвучила дані, одержані лише від виконавчого директора «Вишеньок».

«Тут не спрацював механізм комунікації агропромислового департаменту Волинської ОДА, із нами не сконтактували, попри те, що ми відкрите підприємство, а одразу звинуватили в рейдерстві», – сказав Володимир Єгоров і додав, що антирейдерський штаб має бути постійним і стосуватися не тільки питань, пов’язаних із використанням землі.

Окрім того, облдержадміністрація не подбала про присутність представників Держгеокадастру на спільній зустрічі, під час якої обговорювали спірні питання «Вишеньок» і «Патріот АГРО», що відбулася 15 серпня у Волинській ОДА. До того ж, на зустрічі не був присутнім і сам голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Урешті сторони таки порозумілися в межах правового поля і невдовзі мають укласти відповідну мирову угоду. Про це Володимир Єгоров повідомив також на своїй сторінці у Фейсбук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рожище до патріота Показати IP 16 Серпня 2017 14:51
А чому люди в камуфляжі, з надписом "айдар" вийшли на поле і не допускали техніку Вешеньок до обмолоту зерна?
Українець до Рожище до патріота Показати IP 16 Серпня 2017 17:10
Тому що форму з нашивкою Айдар можна купити в магазинах "справжніх патріотів". А може в них форма з мобілізації лишилася?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus