USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинська ОДА вирішила залишити волинян без бюджету

8 Січня 2019 17:13
Днями Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Якщо виконання цього рішення буде призупинено, то це унеможливить виконання низки важливих для волинян обласних програм, йдеться на сайті обласної ради.

Весь бюджетний процес, запевняють у облраді, проведений в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту. Разом з тим, цього разу обласна державна адміністрація відмовилася готувати рішення про обласний бюджет, після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість державних чиновників цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної ради.

Якщо виконання цього рішення буде призупинено, то це унеможливить виконання низки обласних програм, зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки, завдяки якій волиняни, які потрапили у складні життєві обставини, не зможуть отримати матеріальну допомогу з депутатського фонду.

Не зможуть отримати місцеві бюджети області цільові субвенції на енергозберігаючі заходи, поточні і капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки, що потребують проведення першочергових робіт більше як на 90 об’єктах, за пропозиціями депутатів обласної ради.

У повному обсязі не будуть профінансовані заклади обласної комунальної власності, зірветься передплата періодичних видань для обласних бібліотек, не буде придбано медичне обладнання та медикаменти для Волинської обласної клінічної лікарні, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та онкодиспансеру. З цієї самої причини не буде проведено ремонт для маленьких волинян у дитячому територіальному медичному об’єднанні.

"Дивує, що обласна адміністрація іде на такі непродумані кроки, підводячи найнезахищеніших, адже в найбільшому програші волиняни, які опинились у складних життєвих обставинах.

Швидше всього, перед адміністрацією в передвиборчий період стоїть завдання не допомога волинянам і конструктивна співпраця з обласною радою, а всіма силами сіяння розбрату. Протягом нинішньої каденції обласної ради таке протистояння, ціною життя та здоров’я волинян, спостерігається вперше.

Обласна рада попереджає Волинську ОДА про солідарну відповідальність за життєдіяльність і добробут волинян", - йдеться у матеріалі на сайті Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 8 Січня 2019 17:39
вкотре хвіст намагається крутити головою. головною причиною є те, що голова ОДА не обирається демократичним шляхом, а призначається на баньковій
Луцьк до скептик Показати IP 9 Січня 2019 00:14
Тобто, порушувати регламент - то по європейськи і правильно? Ну-ну... Головним розпорядником бюджетних коштів є голова ОДА взагалі-то...
Бюджетний кодекс до Луцьк Показати IP 9 Січня 2019 12:49
Не треба ля-ля... с. 22 Бюджетного кодексу 2. Головними розпорядниками бюджетних коштів можуть бути виключно: 3) за бюджетними призначеннями, визначеними іншими рішеннями про місцеві бюджети, - місцеві державні адміністрації, виконавчі органи та апарати місцевих рад (секретаріат Київської міської ради), головні управління, управління, відділи та інші самостійні структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів місцевих рад в особі їх керівників.
Абрам Гороховський Показати IP 8 Січня 2019 19:50
Гряде времья "Ч" ! Умовності відкинуто ! Забрало привідкрито ! Пани б'ються, а в хлопів чуби тріщать ! У виграші не будуть - ні одні, ні другі, а в програші - волиняки !
Лучанка Показати IP 8 Січня 2019 20:11
Нічого страшного не буде, не треба ляля
Оля до Лучанка Показати IP 8 Січня 2019 20:44
Абсолютно правильно! А те що, депутати не зможуть з рук роздати гроші - то тільки їх проблеми
речниця Показати IP 9 Січня 2019 16:10
Селяни пишіть листи в Женеву

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus