USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинська психлікарня не отримує держкоштів на утримання пацієнтів, які потребують особливого догляду

27 Травня 2021 14:03
Попри те, що утримання людей з психічними відхиленнями, які потребують особливого догляду, повинні забезпечувати заклади на місцевому рівні, вони й досі перебувають у стінах Волинської обласної психіатричної лікарні.

Про це стало відомо під час сесійного засідання у Волинській обласній раді 27 травня.

Як проінформував депутат Юрій Ройко, утримання пацієнтів Волинської обласної психлікарні, які не отримують лікування, з 2007 року не фінансується з державного бюджету.

Він зазначив, що станом на сьогодні в обласній психіатричній лікарні перебуває 500 пацієнтів, із яких 150 осіб отримують лікування, а решта – перебувають на утриманні, а це – не фінансують з державного бюджету.

Депутат звернувся до тимчасового виконувача повноважень начальника управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Романа Рудокваса із запитанням щодо вирішення проблеми на території області, адже у новій концепції, яку прийняв Кабмін, для постійного проживання людей, які потребують догляду та утримання, повинні створювати заклади на місцевому рівні.

На це головний медик області відповів, що питання перебуває на стадії опрацювання і він не може дати конкретної відповіді щодо його вирішення, оскільки «це нагальне питання, яке виникло нещодавно».

На це голова обласної ради Григорій Недопад зазначив, що озвучене Юрієм Ройком питання виникло після нового року, і Рудоквасу вартувало б мати варіанти його вирішення уже давно, адже після децентралізації багато громад перебрали на себе фінансування та відповідальність.

«Маю надію, що до наступної сесії ви підготуєте план дій та проведете перемовини з керівниками закладів на місцях, чи є в них можливість відокремити ліжкомісця для розміщення пацієнтів психіатричного відділення», - наголосив посадовець.

Загалом волинські депутати висловили незадоволення роботою тимчасового виконувача повноважень начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Романа Рудокваса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Травня 2021 14:26
от вміють.!!! одне вже розвалили , а інше ще тільки розглядається.
Моряк Показати IP 27 Травня 2021 15:53
Тих пацієнтів треба везти відразу до американського посольства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus