USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські депутати вимагають не допустити підвищення тарифів

14 Січня 2021 13:19
Депутати обласної ради звернулися до Президента, Уряду та парламенту з протестом проти зростання тарифів для населення.

Відповідний документ обранці прийняли під час засідання третьої позачергової сесії обласної ради, 14 січня.

Текст документу озвучив депутат від фракції «ЗА Майбутнє» Ігор Лех. З його слів, замість необхідних для розвитку країни реформ, українців вганяють в борги.

«Замість того, щоб ми говорили про розиток нашої держави, на жаль, вступаємо в боротьбу з нашим Урядом та його некомпетенцією», – зазначив він.

До депутатів також звернулася народна депутатка Ірина Констанкевич, яка подякувала, що вони солідарні зі своїми виборцями щодо підняття тарифів на комірне.

«Обурює, що це ріщенння Уряд прийняв у і так скрутний час для держави. Ми знаємо , що кількість безробітних зросла на 14%. Вже зараз люди 66,1 мільярда гривень боргують за комунальні послуги. Але Уряд в січні запропонував нове підвищення. Це геноцид, бо подужати такі тарифи українці не зможуть», – пояснила вона.

Через те, що такі дії Уряду є вкрай шкідливі, додала Ірина Констанкевич, нардепи-мажоритарники та представники партії «ЗА Майбутнє» вирішили висловити свою солідарну позицію.

«Ми не приймаємо такі дії, а пропонуємо ввести мораторій на підняття цін і встановити економічно обґрунтовані тарифи з врахуванням збитків. Ми вважаємо, що в країни є резерви – у газосховищах є 23 млрд кубів дешевого газу. Натомість на субсидії коштів немає. І Уряд, і Президент вкотре не дотримали свого слова. Вони кажуть, що не хочуть сваритися з МВФ. Але хочу нагадати, що найголовніше – не посваритися з рідним українським народом», – резюмувала вона.

Депутатка також додала, що подібне звернення уже прийняли депутати Маневицької селищної ради. Адже у них не тільки зросли тарифи, а й позбавили їх пільг, відповідно до яких вони мали знижку 30% за електроенергію як 30-кілометрова зона Рівненської АЕС.

Депутат від Аграрної партії Іван Смітюх також зазначив, що не варто забувати й про підпиємства, яким також доведеться більше платити за енергоносії. До прикладу, цього року невеличка пекарня має додати лише на один місяць 500 тисяч гривень за енергоносії. У результаті через такі видатки єдиний вихід, хоч як до цього не лежить душа – підвищувати ціну на хліб, що для населення теж буде болюче.

Змовою влади Зеленського і олігархів назвав депутат від ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

«Це своєрідне державне шулерство і грабунок власного народу», – наголосив він.

Зрештою, після обговорення, депутати прийняли текст звернення, яке направлять до адресатів. За згадане рішення проголосували за 54 депутати.

Текст звернення подаємо без змін.

ЗВЕРНЕННЯ

Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів для населення

Ми, депутати Волинської обласної ради, які представляють інтереси мільйонної Волинської громади, глибоко обурені ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення цін на енергоносії для населення. В умовах тривалого карантину внаслідок коронавірусної інфекції, введення обтяжуючих нормативних актів для малого та середнього бізнесу, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності українців, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Уряд, підготували «різдвяний подарунок» для населення, піднявши тарифи на житлово-комунальні послуги. В січневих платіжках українці вкотре побачать реальну «турботу та підтримку» від найвищих керманичів держави. Ми, депутати Волинської обласної ради, не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашого краю.

На сьогодні Українська держава володіє достатнім потенціалом щодо повного забезпечення себе газом власного видобутку, який необхідно направити цілеспрямовано за ціною видобутку на потреби населення. Разом із тим, третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ, і при таких підходах вони зростатимуть і надалі. Ситуація, що склалася в енергетичній сфері держави, вже спровокувала соціальний вибух, який призвів до масового перекриття доріг та інших акцій протесту, які при невжитті дієвих заходів будуть наростати.

Підняття тарифів – не той шлях, яким мав би йти український уряд. Для початку необхідно ліквідувати корумпованість, непрозорість та неефективність у енергетичній галузі України та провести дієві реформи. Вимагаємо збільшити видатки на субсидії та ухвалити відповідні зміни уже на першому пленарному засіданні Верховної Ради України

В період затяжної війни з російським агресором, боротьби з пандемією коронавірусу, центральні органи влади в першу чергу повинні дбати про своїх громадян, підтримати бізнес, відновити економічну стабільність, віру і надію співвітчизників.

На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, Волинська обласна рада висловлює рішучий протест проти зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення ціни за транспортування, розподіл природного газу для газорозподільних компанійта вимагає від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України відмінити постанову № 1325 від 28.12.2020 р. та відмінити підвищення тарифів та не допустити підвищення їх в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus