USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Волиньради вимагатимуть мораторій на підняття цін за комунальні послуги

13 Грудня 2016 16:48
Депутати Волинської облради хочуть надіслати в Кабінет Міністрів України звернення щодо несправедливої ціни за газ та комунальні послуги в нинішньому опалювальному сезоні. Аналогічні зверненнями вже надсилали до Кабміну з інших обласних рад.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13-го грудня.

У ньому депутати Волиньради вимагатимуть від Кабміну заборонити з жовтня 2016 року арешт майна боржників за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг; встановити з жовтня 2016 року мораторій на підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги для населення; встановити прозорий механізм ціноутворення на тарифи за житлово-комунальні послуги.

Подаємо витяг зі звернення:

«Ситуація з оплатою за спожитий газ та енергоносії доходить до критичного моменту. Платоспроможність населення зменшується через невеликі заробітні плати та пенсії.

Необґрунтоване підвищення тарифів на газ та інші комунальні послуги для населення доведе мешканців до тотального зубожіння. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема, газопостачання, матиме катастрофічний вплив на рівень та умови життя більшої частини населення».

Більше того, на думку депутата Сергія Слабенка, українці платять комунальні не за прозорим розрахунком, що в інтересах бізнес-гігантів.

«Окрім моратою на підвищення цін, потрібно провести перерахунок сплати за газ та світло, бо вони були сформовані за комерційними інтересами монополістів і не вмотивовані для населення», - наголосив Слабенко.

На завершення обговорення учасники зібрання вирішили визнати підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги необґрунтованими й рекомендують таке звернення ухвалити під час чергового сесійного засідання.

Зауважимо, що аналогічне звернення вже ухвалили й надіслали в Кабмін депутати Львівської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Показати IP 13 Грудня 2016 18:19
Чому наш газ (Конституція) населенню продається по комерційним тарифам? Надра..... належить народу!!!!!!!
Виборець Показати IP 15 Грудня 2016 08:16
Це не компетенція якоїсь облради.Безграмотні депутати Волині.Хто вас таких обирає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus