USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські податківці списують офшорним фірмам мільйонні борги?

21 Лютого 2021 10:42
Офшорні фірми, які роками накопичували мільйонні борги, волинські податківці хочуть визнати банкрутами. Бо ж у тих ні грошей, ні майна. Цікаво, що з’явилися ці офшорні фірми на Волині далеко не вчора.

Вони заборгували нашій державі майже 17 мільйонів гривень. І це лише п’ять фірм, які зареєстровані в Луцьку, а от засновані були в Домінікані, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Ні для кого не секрет, що ця республіка – просто рай для офшорних компаній. І поки в Домінікані фірми звільнені від фінансової звітності, на Волині, як виявляється, до них теж вельми лояльні.

Лише за один день у волинському суді відкрили справи про банкрутство одразу п’яти товариств з обмеженою відповідальністю: «Лофтбуд», «Привоз Восток», «Маракешторг», «Колос Дніпра» та «Кам’янський комбінат здорового харчування».
«Відкрити провадження у справі про банкрутство, визнати вимоги Головного управління Державної податкової служби України у Волинській області до ТОВ «Лофтбуд» в сумі 3777755,98 гривень, – озвучує деталі справи голова Господарського суду Волинської області Микола Шум. – Повний текст ухвали буде виготовлений протягом трьох днів, сторони його отримають і ухвала може бути оскаржена».

Як виявляється, ці фірми – лише крапля в морі. У їхніх власників таких більше сотні. Один із засновників згаданих фірм – такий собі Пилипенко Юрій Костянтинович. Якщо вірити інформації з відкритого доступу, понавідкривав аж 127 фірм. А от директор згаданих фірм-банкрутів Висотченко Роман Миколайович одночасно керує понад сотнею підприємств.

Як повідомили волинські податківці, усі п’ять фірм зареєструвалися у Луцьку із боргами. Наприклад, ТОВ «Маракешторг» фігурує в нашій області з мільйонними боргами вже три роки. Проте знайти ці фірми за юридичними адресами годі.

І якщо самі фірми знайти нереально, то сліди, які вказують на їхню злочинну діяльність, відшукати не так вже й важко. І не лише податківцям чи правоохоронцям, а й всім, хто вміє користуватися інтернетом, було б лише бажання.

Наприклад, ТОВ «Колос Дніпра» ще рік тому фігурувало як підприємство з ознаками ризиковості: слідство встановило, що через підприємство на папері продавали неіснуючі товари і послуги. А це проста схема відмивання грошей.

А от ТОВ «Маракешторг» уже давно фігурує у кримінальних справах про фіктивне підприємництво.

«Отож, з-поміж інших питань ми, звісно, цікавилися у податківців: а чи звертались вони з приводу вказаних фірм до правоохоронців? Однак відповіді на це питання так і не отримали. Про звернення до поліції податківці навіть не обмовилися. Натомість з державного бюджету ще й викачають гроші, аби оплатити послуги арбітражного керуючого в судових справах про банкрутство. Тим часом поки одні фірми-прокладки визнають банкрутами і списують їм мільйонні борги, інші – так ну зовсім непомітно – борги нарощують та виводять в офшори. Зате на папері усе шито-крито», – підсумовують у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
опа Показати IP 21 Лютого 2021 11:00
Фірмам мільйонні борги списують. Ці мільйони давно вивели і привласнили конкретні приватні особи. А простим громадянам на 5 тис. кредиту нарахують ще 30 тис. відсотків та пені і стягнуть через прикормлених нотаріуса і приватного виконавця. Так утворюється баланс грошей.(((
? Показати IP 21 Лютого 2021 14:04
диванні експерти! чого мовчите? язика проковтнули. чи тільки Порошенко як більмо на оці?
73% до ? Показати IP 21 Лютого 2021 16:29
Ми думаємо як сюди Порошенка приплісти. Але зараз дідо протрезвіє, то скаже ...
скептик до ? Показати IP 21 Лютого 2021 16:40
так ОЗУ під різними назвами, як от "податкова інспекція, фіскальна служба і т.д." існує вже давно
Василь Показати IP 21 Лютого 2021 16:50
Якщо здерти з директора всі борги-тоді б не було таких одноденних фірм.А це проблема правоохоронних органів та кришування з боку налогової.Налогова повязана з цими фірмами -одноденками.Судді,прокурори.поліція,чиновники-це все одна система і її розірвати-досить велика проблема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus