USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Волинські прикордонники розповіли, чи змінилися правила виїзду дітей за кордон

29 Червня 2022 20:24
Для того, аби дитина могла виїхати за кордон, достатньо одному з батьків мати свідоцтво про її народження. Спрощені умови перетину кордону наразі діють.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила речниця шостого Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

З її слів, якщо дитина виїжджає з одним із батьків або з кимось із найближчих родичів, дозволу від батьків не потрібно. Такий документ необхідний для виїзду дитини за кордон зі сторонніми особами.

«Якщо дитина їде у супроводі мами, бабусі, дідуся, вітчима чи повнолітнього брата або сестри, то доручення від батьків не потрібно. У разі якщо вона їде зі сторонньою людиною, тоді треба мати або заяву, завірену в органах опіки та піклування, або нотаріально завірену згоду», – пояснила вона.

Крім того, зазначає Маргарита Вершиніна, для перетину кордону дитині достатньо мати свідоцтво про народження, якщо у неї немає закордонного паспорта. Якщо у батьків вклеєні фото дітей у паспорті, то бажано все одно мати при собі їхні свідоцтва.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus