USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські сапери навчали дітей розрізняти вибухонебезпечні предмети

22 Липня 2022 20:00
Волинські рятувальники провели відкритий урок для дітей. Сапери показали різні види вибухівки, на які діти можуть натрапити під час війни.

Про це розповіла комунікаційниця проєкту «Співдія заради дітей», пише Суспільне.

Участь у відкритому уроці взяли 15 дітей. Заняття для внутрішніх переселенців та місцевих дітей організовує Міністерство молоді та спорту разом із Юнісеф.
На занятті, яке відбулося 22 липня, сапери розповіли дітям, що кожен знайдений предмет може бути небезпечним.

«Будь-який предмет можна замінувати від мобільного телефона до пачки цигарок чи якоїсь коробки від сірників. Це так звані міни-сюрпризи, вони несуть дуже велику небезпеку», – говорить працівник Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Мороз.
Прийшов на заняття шестирічний Роман Пасько з Краматорська. Каже: деякі з вибухонебезпечних предметів бачив у рідному місті. «Міну бачив. Я її здалеку побачив, ну і не підходив до неї, пішов до мами, сказав», – говорить хлопчик.
Під час уроку діти приміряли шоломи та бронежилети саперів. Також рятувальники розповіли про пожежну безпеку у побуті та показали обладнання.

Зі слів Іванни Маленюк, такі заняття для дітей організовують щоп'ятниці. Запрошують туди дітей віком від 5 до 12 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus