USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські волонтери від початку бойових дій евакуювали майже тисячу людей

15 Червня 2022 09:50
Виїхати із зон бойових дій людям, які не можуть самостійно ходити, і їхнім родинам допомагає громадська організація «Агапе-Україна», яка працює на Волині.

Від 24 лютого волонтери організували евакуацію для майже 1000 українців, розповіла Суспільному виконавча директорка громадської організації Ганна Лещук.

Орієнтовно 500 переселенців, які мають інвалідність, волонтери евакуювали за кордон. Частину з них прийняли у центрі реабілітації в Боратині, де з людьми працюють фахівці з реабілітації.

«Ми дали свої дані, що приймаємо людей з інвалідністю і їхні сім’ї, відповідно, про нас дізнавалися люди з усієї України, телефонували і казали, що є, наприклад, 10 сімей і там п’ять людей з інвалідністю. Ми приймали найтяжчих», – розповідає керівниця організації.
Волонтер, водій громадської організації Григорій Волощук розповів: кілька разів вивозив людей з Дніпра і Кропивницького. Каже: робив це за покликом серця.
«Ми вивозили перших людей лежачих зовсім. Вони навіть не сиділи. Ми увесь час їхали. Можна сказати, що мінялися практично на ходу за кермом, щоб ніде не зупинятися», – пригадує він.

Лариса Чумак приїхала із Шостки Сумської області. У реабілітаційному центрі живе майже тиждень. Каже: нині уже зібрала речі, аби виїздити за кордон.
«Я змогла виїхати 17 квітня. До цього ми були в оточенні, не могли евакуюватися. Потім допомагала пересилати речі людям з інвалідністю за кордон, бо так сталося, що їх громадська організація вивезла, а їхні речі одразу везти не було змоги», – каже переселенка.

Зі слів виконавчої директорки «Агапе-Україна» Ганни Лещук, нині у центрі тимчасово проживає четверо вимушених переселенців з Сумської, Донецької і Запорізької областей. Усе необхідне людям надають безплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus