USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перевірили, наскільки волинська наукова бібліотека доступна для людей з інвалідністю

8 Червня 2021 22:43
Майже 200 тисяч гривень на облаштування підйомника для людей з інвалідністю потребує обласна наукова бібліотека імені Олени Пчілки.

Про це Суспільному Волині розповіла директорка Людмила Стасюк.

Зараз людям з інвалідністю важко потрапити у книгозбірню, вони потребують сторонньої допомоги.

Валерій Бакаєвич пересувається на візку. Чоловік нині готується до чемпіонату України з шашок. У бібліотеку прийшов, аби знайти літературу про комбінації ходів. Чоловік розповідає: «Люди з інвалідністю не мають грошей на комп’ютери, планшети та інтернет. До бібліотеки ходив би частіше, якби міг потрапити у будівлю без перешкод».

Пандуса і підйомника біля входу до бібліотеки немає. Піднятися Валерію Бакаєвичу вийшли допомагати троє чоловіків – працівників книгозбірні.
Книгозбірня побудована 1977 року, при її плануванні потреби людей з інвалідністю не враховували. Зараз немає доступу до бібліотеки не тільки з вулиці, а й у середині приміщення. Уже понад рік не працює пасажирський ліфт. На його ремонт потрібно 40 тисяч гривень. В управлінні культури облдержадміністрації коштів цього року на ремонт ліфта не виділили, – каже директорка.

Інженер обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Михайло Заліщук неодноразово допомагав людям на візках. З його слів, біля споруди немає місця, щоб облаштувати пандус. Вихід із ситуації – підйомник.

Нині питання щодо облаштування бібліотеки підйомником на опрацюванні облдержадміністрації. Голова комісії з питань фінансів, бюджету та цінової політики облради Орест Маховський розповів, що на попередній сесії обранці громади підтримали запит щодо облаштування обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки підйомником. Поки з його слів, не надходило пропозицій від управління культури облдержадміністрації, щодо того, де взяти на це гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus