USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинських водіїв просять здати «заглушки»

21 Вересня 2018 14:25
Волинь – друга область після Києва, де стартувала всеукраїнська акція «Здай заглушку – обери життя».

Про це розповіли 19 вересня під час відкриття у Нововолинську сервісного центр МВС нового зразка.

Акцію, яка має на меті нагадати про необхідність постійного використання ременів безпеки, розпочали на одній із автозаправочних станцій столиці.

Як зазначив начальник Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександр Малашко, акція надзвичайно актуальна. «Нововолинськ – друге місто в Україні, яке підтримало цю акцію. Ми долучаємось, бо розуміємо, наскільки це важливо», - наголосив посадовець і додав, що пристібатись – означає бути самосвідомим і думати про свою безпеку.
Як зазначили під час відкриття центру, пристібання є загальноприйнятою нормою для всіх європейських країн. Однак лише 15% українських водіїв користуються ременями безпеки.

Такий висновок зробили громадські організації, провівши дослідження в рамках кампанії «За безпечні дороги» у 2017 році.

Решта водіїв купують спеціальні винаходи – заглушки. Річ, яку можна купити чи не на кожній заправці, має єдину мету – забезпечити відсутність характерного звуку в автомобілі, коли водій починає рух, не пристібнувшись.

Навіть факти, які свідчать про те, що використання пасків безпеки зменшує ризик смерті пасажирів на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні – на 25-75% не виявляються достатньо переконливими.

Начальник територіального сервісного центру МВС у Нововолинську Олександр Паламарчук звернувся з проханням до всіх водіїв, аби ті, коли приходять до центру, залишали заглушки у відповідному ящику. «Використання ременів – безпека не тільки водіїв, а й інших учасників дорожнього руху», - зауважив Олександр Паламарчук.
Орієнтована вартість такого гаджета - приблизно 20 гривень. Саме стільки оцінюють життя водія, який нехтує не тільки власною безпекою, а й безпекою пасажирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
водій Показати IP 21 Вересня 2018 15:02
пристебнутий ремінь воля кожного
Володимир Показати IP 21 Вересня 2018 16:16
А потім водій на зустрічній буде в суді без прав та машини старатися не сісти в тюрьму та доводити що він не спеціально переїхав "волелюбного" водія котрий вилетів йому під колеса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus