USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським садочкам і школам, які не встановили засоби передачі інформації, відключать газ?

7 Жовтня 2019 14:50
Закладам дошкільної та середньої освіти, галузі медицини, які не облаштували комерційних вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі інформації, ПАТ «Волиньгаз» може відключити постачання газу.

Про це йшлося 7 жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як розповів технічний директор ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк, вимога облаштовувати комерційні вузли обліку газу засобами дистанційної передачі інформації за бюджетні кошти прописана в законодавстві, тобто це вимога закону, а не підприємства.

Окрім того, Павло Козюк зазначив, що про необхідність встановлення засобів дистанційної передачі інформації неодноразово повідомляли, зокрема, під час нарад, і додав, що всі школи, садки, лікарні (більше 300 споживачів) просили передбачити потрібні на ці кошти.
За словами Павла Козюка, підприємство неодноразово направляло листи споживачам. Він наголосив, що, оскільки деякі споживачі – бюджетні установи – прострочили терміни, зараз під час входження в новий опалювальний сезон «Волиньгаз» має всі підстави не пускати їм газ.

«Розповідають, що це «Волиньгаз» змушує облаштовувати комерційні вузли обліку засобами передачі інформації, однак підприємство не може нікого змушувати, ми просто доносимо вимоги законів», – сказав комерційний директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Він нагадав, що з 1 березня 2019 року діє вимога добового балансування, тобто кожен споживач щодоби має передавати показники лічильники.

«Аби розуміти, яка кількість газу потрібна області, ми повинні зрозуміти, яку кількість газу споживає той чи інший садочок, школа», – підкреслив Андрій Карпомиз і додав, що, попри те, що вимоги розпочали діяти раніше, підприємство не відключало споживачів від газу, а продовжило термін, протягом якого бюджетні установи мали встановити засоби передачі інформації.
Також Андрій Карпомиз акцентував, що ПАТ «Волиньгаз» є заручником ситуації.

Натомість присутні на засіданні комісії відзначили, що в місцевих бюджетах може просто не вистачати коштів на облаштування засобів передачі інформації в кожному садочку, школі тощо.

За словами представників ПАТ «Волиньгаз», Волинська обласна рада може звернутися до НКРЕКП з вимогою змінити вимоги закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus