USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським шахтарям після бойкоту керівника видали повістки

9 Серпня 2022 15:34
48 шахтарів шахти №9 викликають у військкомат після того, як вони не пустили на робоче місце новопризначеного керівника.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, 2 серпня на територію шахти №9 «Нововолинська» працівники не пустили нового виконувача обов’язків директора копальні Віктора Геращенка і виступали проти його призначення. Адже, за їхніми словами, він фігурує у кримінальному проваджені за розкрадання держкоштів.

Бойкот новопризначеному керівнику шахти №9 дарма не минув. Після того як шахтарі не допустили його на робоче місце, 48 гірників запросили до військкомату. Відповідне розпорядження надійшло керівництву підприємства. Шахтарі мали з’явитися у центр комплектування та соціальної підтримки уже 8 серпня. Крім того, до копальні виявили інтерес співробітники ДБР.

«Ще з 2018 року ставленик Вєнгріна Пилипюк Андрій Петрович, який тоді був виконувачем обов’язків генерального директора «Волиньвугілля», не подав своєчасно документ на продовження ліцензій на видобуток корисних копалин. І про це говорили. Неофіційно звинуватили нас в тому, що ми незаконно видобули вугілля аж на мільярд гривень», – каже голова незалежної профспілки шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура.

Також надійшло попередження від «Волиньобленерго» про відключення світла на ДП «Волиньвугілля» за борги, які перекинули на шахту.

«Хоча в нас є такий договір, і він є у вищого керівництва в Києві, про те, що ми реструктуризуємо ці борги до 2024 року. Тобто йде повний тиск», – додає Василь Гура.

Причини такого тиску, припускають шахтарі, – 2,5 мільярда гривень, які виділила держава на закупівлю вугілля, і саме тому на шахти розставляють своїх людей. Курує цей процес нібито «смотрящий» Андрій Вєнгрін. Як розповів керівник незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, Вєнгріна пов’язують з розкраданням Львісько-Волинського вугільного басейну, а саме – ДП «Львіввугілля». Зважаючи на те, що на порозі – енергетична криза, питання видобутку вугілля тепер на першому місці, і хто контролюватиме цей процес – теж. А позиція держави щодо волинських шахт незмінна уже багато років: справа розвитку копалень затратна і, судячи з того, як будують десяту шахту, неефективна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 9 Серпня 2022 15:44
як по-українськи... держава була і залишається суто репресивною
123 Показати IP 9 Серпня 2022 16:34
Керівникам також видали повістки? Чи вони мають імунітет? Давайте не будемо розподіляти людей, якщо воювати - то всі без поділу на керівників і робітників, якщо працювати то відповідно освіти і досвіду роботи .
мама Показати IP 9 Серпня 2022 19:58
В нас закривають шахти, а вугiлля закуповують в Австралii........анекдот......кому це вигiдно?......
Відомо Показати IP 9 Серпня 2022 21:47
Як що ти чи ви будите так само пиз.ити як наші можновладці,то повістки не принесуть,надіюсь на справедливість ,закінчиться війна вернуться хлопці.Мужні та справедливі,наведуть порядок.
ВАСИЛЬ ЛЕМЕХ до Відомо Показати IP 9 Серпня 2022 23:42
роздеребанять грошики... а хлопци на жаль в гробах повертаються...
Ярославна Показати IP 10 Серпня 2022 11:48
Шахтарів карають за прагнення до справедливості! Пресують! Північна корея! Який жах! Репресії і нахабство!
Джек Показати IP 11 Серпня 2022 13:17
ТОЖ ВИ ПИСАЛИ ШО НЕ ДАЮТЬ НІКОМУ ПОВІСТКИ.ВСЕ ГАРНО І ДОБРОВІЛЬНО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus