USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські гірники розпочали безстрокову акцію протесту

9 Березня 2017 17:15
Гірники нововолинської шахти “Бужанська” 9-го березня розповіли про конфлікт, який відбувається на копальні, інформує БУГ.

З 6-го березня гірники другої дільниці розпочали безтермінову акцію протесту, відмовляються спускатися в шахту. Причиною таких дій стало те, що головним інженером копальні стане Павло Танчев, який раніше обіймав посаду директора.

Також працівників обурює недотримання умов охорони праці, відсутність необхідного гірничошахтного обладнання, а це створює загрозу життю та здоров’ю, і, зі слів гірників, продовження робіт у шахті неможливе.

Керівництво копальні запевняє, що Павло Танчев поки що кандидат на вищевказану посаду, а скарги працівників дирекція готова вислухати.

Гірники шахти “Бужанська” написали директору копальні Руслану Шатковському колективну заяву. Повідомили, що у зв’язку з недотриманням умов охорони праці, через грубе порушення паспортного кріплення розрізної печі 444 лави, відсутність необхідного гірничошахтного обладнання та запчастин до нього, продовження робіт у шахті неможливе.

Лідер незалежної профспілки шахти “Бужанська” Богдан Макарчук офіційно повідомив, що з 6-го березня гірники розпочинають безтермінову акцію протесту. Щодо постаті Павла Танчева, видання зазначає, що він раніше очолював цю копальню. За матеріалами аудиту Міненерговугілля у 2016 році Танчев допустив багатомільйонні фінансові порушення та недостачу вугілля більше 4 000 тонн. Враховано також те, що відносно Олександра Зоріна відкрите кримінальне провадження, але він надалі керує ДП “Волиньвугілля”.

Отож, відмова спускатися в шахту – це протестна дія з боку гірників.

У результаті цього конфлікту 9-го березня керівництво шахти “Бужанська” зібрало комісію за участю працівників ДП “Волиньвугілля”, щоб вислухати гірників, відповісти на всі їхні запитання. Аби краще вирішити ситуацію, дирекція кожного шахтаря окремо викликала в кабінет. Такий крок гірникам був не зрозумілий, адже причину протесту вони пояснили письмово у заявах, тому вони прийшли колективно висловлювати незадоволення.

Очільник копальні Шатковський журналістам розповів свою позицію:

“Є документи, що Богдан Макарчук не є представником незалежної профспілки шахтарів, він лідер тільки на нашій копальні, його сприймає лише одна робоча дільниця. Незаконно, що гірники вже декілька днів не спускаються в шахту, лава стоїть, врахувати треба те, що це об’єкт підвищеної небезпеки. Шахтарі не хочуть йти на діалог, вони збираються натовпом і одразу кричать, обвинувачують. Ми ж плануємо спокійно спілкуватися та належно працювати.

Пішла чутка, що Павла Танчева хочуть призначити головним інженером, шахтарі одразу ж розпочали протестувати. Це було лише прецедентом для таких дій.

Танчев лише кандидатура, до роботи він не приступив. Молода та перспективна особа, всі кримінальні обвинувачення стосовно нього не доведені”, – розповів Шатковський.

Своєю чергою, гірники шахти “Бужанська” різко незадоволенні ситуацією, впевнені, що Танчев точно буде інженером, заява на його призначення вже підписана генеральним директором ДП “Волиньвугілля” Зоріним, якого, до речі, вже п’ять днів чекають на шахті.

Шахтарі вважають, що Танчев незабаром займе і посаду директора “Бужанської”, оскільки Шатковський піде на лікарняне. На копальні знову буде діятись беззаконня.
Підтримує протест шахтарів юрист Віктор Порплиця. З його слів, продовжити акцію можна і в столиці, на засіданні Уряду Верховної Ради. Згуртувати шахтарів, замовити автобуси, взяти каски і показати свою позицію у Києві.

Цікаво, що Танчев у телефонному дзвінку журналістам “БУГу” повідомив, що вже готується до роботи на шахті “Бужанській”, проходить медичну комісію і, можливо, вже 10-го березня буде головним інженером (але ж директор Шатковський сказав, що він лише кандидатура).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Роттердам плюс Показати IP 9 Березня 2017 17:26
своим шахтерам не платят, зато Роттердам плюс работает. Убили когда мощнейшую отрасль совка, оставив развалины и деградирующие территории. А людям что там делать? На что их толкают? Из Украины делают серую территории бойни
Лікар до Роттердам плюс Показати IP 9 Березня 2017 21:19
Роттердам+ це формула розрахунку ринкової ціни на УКРАЇНСЬКЕ ВУГІЛЛЯ. Для шахтарів (і їх хазяїв) - дуже вигідна.
Кастрюлька Показати IP 9 Березня 2017 18:40
Агенти Путена! Ганьба!!!
Анатоль_ Показати IP 9 Березня 2017 19:31
Ось хочу спитатися: залишилася на Волині одненька маленька шахта. То на біса тим бідним шахтарям то ярмо на їхніх трудових шиях у вигляді великої контори ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ? Я так собі думаю шо як шахтарі проженуть то зайве начальство- то скільки держава наекономіть мільйонів і ті мільйони шахтарям можна буде пустити на нову техніку для видобутку вугілля. Шо нє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus