USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинський благодійний фонд заперечує свою причетність до оборудок з амуніцією і гумдопомогою

21 Липня 2022 13:50
У благодійному фонді «Добра справа» заперечують причетність до продажу гуманітарної допомоги. В організації заявляють, що бронежилети, як і військове взуття, є власністю інших суб’єктів.

Про це повідомили на сайті фонду.

«20 липня в засобах масової інформації та у соціальних мережах стала з’являтися інформація про нібито продаж благодійним фондом «Добра справа» гуманітарної допомоги.

Все, що розміщено в засобах масової інформації, не відповідає дійсності і є повною нісенітницею.

Ми не надавали ніяких коментарів, тому що прокурор Луцької окружної прокуратури попереджав про нерозголошення деталей досудового розслідування. (Стаття 222 Кримінального процесуального кодексу України про Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування:

– Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

– Слідчий, прокурор попереджає осіб, яким стали відомі відомості досудового розслідування, у зв’язку з участю в ньому, про їх обов’язок не розголошувати такі відомості без його дозволу. Незаконне розголошення відомостей досудового розслідування тягне за собою кримінальну відповідальність, встановлену законом.)

Разом з тим, сама ж прокуратура та працівники управління стратегічних розслідувань надали повну інформацію про дії які проводилися у приміщеннях офісу фонду та складських приміщень у повному обсязі включно з нібито фотографіями складів.

Хочемо заявити, що у наданих фотографіях, які опубліковані в ЗМІ, у повідомленнях Волинської обласної прокуратури та соцмережах немає складських приміщень, які належать чи орендує благодійний фонд «Добра справа». Благодійний фонд жодним чином не причетний до цих територій та приміщень і виявлених там речей.

Благодійний фонд «Добра справа» та волонтери жодного стосунку до продажу гуманітарної допомоги не мали й не мають. Бронежилети, про які йдеться в повідомленні прокуратури, також не мають жодного відношення до гуманітарної допомоги, так як і військове взуття. Це все є власністю інших суб’єктів господарської діяльності, які придбали його за власні кошти. Відповідні підтверджуючі документи були передані працівникам прокуратури, у зв’язку з чим дане повідомлення з цього приводу вважаємо безпідставним та таким, що не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: У Луцьку представник благодійного фонду торгував гумдопомогою для військових

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, 19 липня оперативники викрили керівницю одного з відділів благодійного фонду під час реалізації товару за майже 600 000 гривень. За цю суму жінка нібито намагалася продати 54 бронежилети, 25 комплектів бронеплит, 50 пар військових берців і «розгрузки».

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області спільно з Луцькою окружною прокуратурою встановили всіх причетних до протиправної діяльності. Фігурантам може загрожувати до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, члени благодійного фонду налагодили постачання з країн ЄС гуманітарної допомоги для військових потреб. Але замість того, аби відправити допомогу на фронт, продавали її.

У ході санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили 4800 бронеплит, 2300 плитоносок, 150 пар військового взуття, рулони тканини, документи, які підтверджують факт отримання майна як гуманітарної допомоги, «чорнові» записи. Загальна сума вилученого військового спорядження та амуніції становить понад 28 млн гривень.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та оголошення підозр за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Коля Показати IP 21 Липня 2022 14:16
Значить ніхто не винен, хай працюють далі. Винні силовики, тож їх судити
Олексій Показати IP 21 Липня 2022 15:09
Можете не виправдовуватись мало хто дочитує до середини тексту... Ваша репутація вже зіпсована як перед волинянами так і перед закордонними донорами (пам'ятаєте анекдот про осадок... так от він і залишиться). Бажаю вам не зупинитись на цьому спростуванні і спробувати за такі дії як мінімум звільнити прокурора... Я не знаю як у вас а в мене складається враження що йде постійна інформаційна компанія я з приводу нівелювання роботи волонтерів та благодійних фондів з метою послабити їх роботу... А судячи з інформацією оприлюднений і президентом про кількість перебіжчиків в СБУ та прокуратурі я не подивись, що такі є і на Волині... Може тут собака зарита.... Бо одне діло робити роботу а інше відразу "смакувати" це в "ЗМІ"... ДО ПРИКЛАДУ ЯК ЛОВЛЯТЬ ЯКОГОСЬ КОРРУПЦИОНЕРА ТО НАВІТЬ ПРІЗВИЩЕ НЕ НАЗИВАЮТЬ...
Андрій до Олексій Показати IP 21 Липня 2022 15:50
Скажу більше багато хто з волонтерів не є правником і не розуміє нюансів роботи в першу чергу нашої правоохоронної системи яка як ще за часів совка залишилась каральною а не сервісною службою. Їхні основне завдання впіймати і покарати а не пояснити підказати. Якщо вам тьотя Маня попросити для свого сина купити бронежилет і ви його купили в Польщі і привезли і віддали тьоті Мані а вона за це вам повернула гроші то це вже є продаж і кримінал та підстава в прокуратурі отримати зірочку а ви наче зробили хорошу справу а виявилось злочинцем...
Василь Показати IP 21 Липня 2022 15:36
Виходить,що прокуратура бреше.Тепер необхідно їй приносити вибачення "Добрій справі!""Щось тут не так!!!
юрій миколайович Показати IP 21 Липня 2022 19:06
Складається таке враження що більшість а може й усі ці благодійники та волонтери які мають доступ до гуми там наживаються.
Правник Показати IP 21 Липня 2022 19:58
Ввели нову статтю кримінального кодексу. В поліціі, сбу та прокуратурі є своі показники. Бо як же ж статтю ввели, а справ немає. Але виявити ознаки злочину і довести до логічного завершення то вже інше. В поліціі вимагають виявити і ім байдуже чим воно все закінчитися. Головне прозвітувати. А тепер головний біль в прокурора. Сидить і думає що робити далі. А далі буде так. Через деякий час все затихне і справу закриють. І ім всім байдуже що люди втратять репутацію і в деяких волонтерів просто руки опустяться, а іхні закордонні партнери перестануть допомагати. Поки не будуть нести правоохоронці персональну відповідальність за своі незаконні діі то нічого доброго не буде. А можливо і в е банально просто розподіл сфер впливу. Як то кажуть «Заказали».
Волонтер Показати IP 21 Липня 2022 22:25
Так і є, вже опустилися.. з першого дня війни весь всій час та багато коштів витрачав на допомогу ( факти та фотозвіт можу надати). Дякую, пани прокурори, я розумію, робота, план горить.. але ж потрібно бути людьми..
До фонду Показати IP 21 Липня 2022 22:46
Хлопці та дівчата тримайтеся, ви дійсно робите добру справу, думаю і знаю що це дійсно один з кращих фондів. Ваша праця дуже потрібна для наших військових, і робиться вона не для прокурора ( не буду стверджувати, але чомусь впевнений, що навряд він хоч чимось допоміг). Я бачив сльози на очах у наших військових які отримували допомогу від ВАС...
123 Показати IP 22 Липня 2022 11:20
Диму без вогню не буває, тим більше що вже на бачились на псевдо волонтерів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus