USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

США задіює проти Росії «секретну зброю»

16 Жовтня 2014 17:42
Путіна не зупинить ані українська армія, ані санкції ЄС, а лише «секретна зброя» США, дія якої уже дає відчутні результати деескалації конфлікту на Донбасі.

Такі висновки робить експерт з економічних питань, завідувач кафедри фінансів та оподаткування, професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Микола Іванович Карлін. Своїми спостереженнями науковець ділиться із читачами Інформаційного агентства Волинські Новини.

«На жаль, можливості зупинити Путіна у нас, практично, немає. Наша армія лише встає з колін і нам не вистачає важкого сучасного високоточного озброєння, щоб зупинити танкові колони Путіна. Єдине, що поки рятує – це жорсткий вплив на Путіна ЄС і, в першу чергу, США.

Дійсно, якщо говорити про ЄС, то він вживає недостатньо заходів, аби зупинити агресора. Зокрема, такі країни як Німеччина, Франція, Італія, Угорщина, Словаччина не вживають належних заходів, на які ми всі надіємося. Причини тут і політичні, і економічні. Пояснити це можна тим, що ці держави залежать від поставок енергоносіїв і продукції машинобудування з Росії. Враховуючи, що в цих країнах низькі темпи розвитку, то вони зацікавлені втримати російський ринок.

Натомість, США не залежить від Росії і частка експорту дуже маленька, тому будь-які санкції Росії щодо Америки не відчутні, а для ЄС це удар. Хоча це негативно б’є і по економіці самої ж Росії. Проте росіяни можуть це собі дозволити. Адже у них великі золотовалютні запаси, однак вони стрімко зменшуються. Згідно з прогнозами, якщо вони і далі будуть вести таку ж політику, то в 2016-му році їх золотовалютні запаси можуть скоротитися на кілька сотень мільярдів доларів.

Щодо Америки, то саме вона зараз найбільше допомагає Україні. Їхня «секретна зброя» - нафта. Тим, що США збільшили кількість цього товару на світових ринках, ціни на бензин різко знизилися. Раніше ціна за барель нафти була 104 долари (барель - 160 літрів, - ред.), зараз вже менше 90 доларів за барель.

Є такі розрахунки експертів, які показують, що якщо і надалі буде продовжуватися зниження ціни на нафту, орієнтовно до 80 доларів за барель, то російська економіка може розвалитися. Якщо ж ціна впаде до 60 доларів за барель, що майже нереально, тоді Росія розвалиться як держава», - аналізує Микола Карлін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus