USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський експрокурор на пенсії відсудив у держави чотири мільйони гривень

3 Вересня 2022 17:59
Волинський експрокурор на пенсії відсуджує у держави мільйон за мільйоном. Та, здається, накинув оком на тисячі гектарів державної землі.

Колишній прокурор Сергій Масалов вкотре позивається до держпідприємства «Перше травня». Раніше він уже відсудив кілька мільйонів гривень, але апетит експрокурора виріс. Він зажадав іще 1 мільйон 205 тисяч гривень.

Чи задовольнили у Господарському суді Волині його апетити – в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, що після прокурорського крісла Сергій Масалов відкрив у собі комерційну жилку, зареєструвавшись підприємцем. Він уклав договори на мільйонні суми з державним дослідним господарством «Перше травня» – постачав добрива, робив ремонти, надавав юридичні послуги. Чимось таким приглянувся Масалов колишньому директору держпідприємства Володимиру Нікітіну, що той передумав купувати добрива напряму в постачальника. Вирішив, щоб їх йому перепродував Масалов, хоча договір із постачальником уже був.
«Він укладає інший правочин зі своїм, як виявляється, двоюрідним братом паном Масаловим. При тому ціна добрив між тою, яка була вказана у постачальника, з яким був договір, та тими, що постачав пан Масалов, була 350 тисяч. Ці добрива він же сам закупляв у постачальника, з яким у підприємства був договір», – розповідає адвокат ДП ДГ «Перше травня» Олександр Мартинюк.

При цьому договір на три мільйони гривень директор держпідприємства, схоже, уклав на власний розсуд.

«Директор, перевищуючи свої обов’язки, передбачені статутом, не повідомляє органи управління про укладення такого договору та не погоджує його. Він бере на себе зобов’язання майже на 3 мільйони 200 тисяч. Ось так взяв і одноосібно вирішив. Якщо ознайомитися з умовами договору, нормальний директор не підписав би такого, тому що це великі накручені відсотки», – каже адвокат підприємства.

Тепер Нікітіна судять за кримінал, а Масалов узявся витягувати з держпідприємства додатковий мільйон, мовляв, попередні мільйони за добрива ще не отримав, а вже зазнав інфляційних втрат. Те, що держпідприємство у період воєнного стану вклало гроші, аби позасівати землі, зібрати врожай і не допустити продовольчої кризи, колишнього прокурора не цікавить.

Окрім цього, не так давно Сергій Масалов хотів стягнути з держгосподарства ще близько мільйона гривень, мовляв, йому недоплатили за ремонт адмінприміщення. Сума договору неабияка – понад 1 мільйон 600 тисяч гривень. За ці гроші підприємливий експрокурор спромігся відремонтувати аж п’ять кабінетів, коридор та вбиральню.

Суддя господарського суду Микола Шум позов Масалова тоді задовольнив, при тому, що інша суддя того ж суду Оксана Слободян договір капремонту визнала недійсним. Апеляційний суд рішення першої інстанції скасував. Майже мільйон на ремонті від Масалова, так би мовити, вислизнув.

Адвокат держгосподарства припускає, що колишній прокурор заганяє «Перше травня» у мільйонну заборгованість неспроста: «Складається така думка, що він використовує усі методи для того, щоб нагнати якомога більшу суму боргу, аби в подальшому, можливо, забрати його майновим комплексом. Ці майнові комплекси є в кількох населених пунктах, є техніка, є земля – тисяча гектарів орної землі недалеко від Луцька».

Вже інший суддя Господарського суду Віталій Войціховський вирішує: держгосподарство мусить компенсувати Масалову інфляційні втрати – 997 тисяч 96 гривень та 168 тисяч 751 гривню трьох відсотків річних. Загалом – 1 мільйон 165 тисяч 847 гривень.

Адвокат держгосподарства каже, що підприємство подаватиме апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
адвокат Показати IP 3 Вересня 2022 18:26
Усе конфіскувати, щоб не подавився
Анонім Показати IP 3 Вересня 2022 19:22
лох - не мамонт...
Вася Олика ПЛ Показати IP 3 Вересня 2022 19:52
Що поробиш - закон є закон. Борцам за права негрів можна поспівчувати...
Скептик Показати IP 3 Вересня 2022 20:15
Злодій на злодії сидить і злодієм поганяє. В кутузку обох щоб не були шибко вумні
Оглядач Показати IP 3 Вересня 2022 20:18
Державному підприємству негайно треба замінити адвоката!!
Радувець Ларіса Показати IP 3 Вересня 2022 22:56
От сволота, герої гинуть, а воно не нажреться
Волинь моя... Показати IP 3 Вересня 2022 23:38
Добре знаю цього злодияку і хабарника

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus