USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Чотири мільйони майже лежали в кишені: волинський експрокурор відсуджує гроші у держпідприємства

15 Серпня 2023 12:20
Колишній волинський прокурор Сергій Масалов досі судиться за гроші з держпідприємством «Перше травня». Свого часу він активно надавав послуги підприємству, коли там директором був його двоюрідний брат. Проте після зміни керівництва щось пішло не так, і Масалов взявся вибивати з держструктури мільйон за мільйоном. Чотири мільйони вже майже лежали в його кишені, проте рішення переглянули у зв’язку з нововиявленими обставинами.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Ще у 2020 році держпідприємство «Перше травня» активно співпрацювало з колишнім прокурором і нинішнім підприємцем Сергієм Масаловим. Яких послуг той їм тільки не надавав: і правову допомогу, і ремонт, і постачання міндобрив. Договори підписувались повним ходом, поки тодішньому керівнику Володимиру Нікітіну, який за дивним співпадінням виявився ще й двоюрідним братом Сергія Масалова, не продовжують контракт. А новий директор не хоче платити.

Читати ще: Волинський експрокурор хоче стягнути з держави понад 4 мільйони гривень

З тих пір для колишнього прокурора почалися ходіння по муках. Він буквально засипав держпідприємство позовами на мільйони: мільйон за ремонт приміщень, мільйон за інфляційні втрати і близько чотирьох мільйонів за надані міндобрива. Мільйон за ремонт вислизнув, коли суд визнав договір недійсним, щоправда інфляційні втрати таки присудили віддати пану Масалову.
У 2020 році експрокурор, здавалося, вхопив хвоста фортуни у вигляді чотирьох мільйонів гривень за надані міндобрива. Проте нині у Господарському суді переглядають це рішення.

Як пояснив представник підприємства, під час іншого судового розгляду щодо службової недбалості колишнього директора Володимира Нікітіна було з’ясовано, що договір купівлі-продажу міндобрив, укладений між Нікітіним та Масаловим, не був погоджений Національною академією аграрних наук України, а це недопустимо.

«Те, що договір уклали без відповідного погодження, ми дізналися в 2021 році, коли було проведено аудит. Далі обставини були встановлені ухвалою суду щодо зловживання службовим становищем попереднім директором. В подальшому цей договір судом був визнаний недійсним», – розповідає представник ДП ДГ «Перше травня» Олександр Мартинюк.

Читати ще: Колишній прокурор відсуджував мільйони: державне підприємство на Волині роблять банкрутом

Як виявилося, різниця між ціною постачальника, «Волинь-зерно-продукта», де брав міндобрива пан Масалов, і ціною, за якою продав державному підприємству, сягає 386 тисяч гривень.

Сергій Масалов каже, що з «Волинь-зерно-продуктом» мав кілька договорів – на товар і перевезення. А з «Першим травня», так би мовити, звів ці всі позиції в одному договорі, тому, мовляв, така різниця. Наголошує, що став вимушеним посередником між цими двома підприємствами, бо напряму підприємству «Перше травня» ніхто не хотів відпускати міндобрив в кредит чи в борг.

«Нікітін запитав мене, чи я знаю Дудку (Євген Дудка,засновник ГК ТМ ВІЛІЯ). Я звернувся до «Вілії» за допомогою. Там сказали, що «Перше травня» – ненадійний партнер. Якщо дають гроші – дамо, не дають – не дамо. Мені як підприємцю дали ці добрива, сказали заплатити аванс. Я заплатив їм тоді пів мільйона, мені дали це добриво, і я відразу уклав угоду на транспортні послуги та міндобрива. Я поставив, врожай виріс величезний», – каже експрокурор Сергій Масалов.

Зі слів Сергія Масалова, все пішло шкереберть, коли на жнива Нікітіна звільнили, а нове керівництво не захотіло йому платити. Тому він сам лишився з боргами перед «Волинь-зерно-продуктом». Мовляв, тому й пішов до суду «вибивати» гроші з держпідприємства.

«Ви зараз звертаєтесь до суду, щоб суд скасував рішення і відмовив Масалову в позові. Це виходить, що я спонсор вашого підприємства, чи що? Поясніть таку дію. Спонсоруйте мені кілька мільйонів», – зауважив Сергій Масалов.

Зважаючи на викладені сторонами факти і доводи, суд відмовив в задоволені позову пана Масалова у стягненні чотирьох мільйонів з держпідприємства.

«Суд вирішив: заяву ДП ДГ «Перше травня» про перегляд рішення за новими обставинами задовольнити. Скасувати рішення Господарського суду від 23.11.2020 та прийняти нове рішення, яким у задоволені позову ФОП Масалова Сергія Миколайовича до держпідприємства «Перше травня» про стягнення 4 мільйонів 493 тисяч відмовити», – резюмував суддя Господарського суду Волинської області Ігор Гарбар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Суддя Дреддд Показати IP 15 Серпня 2023 13:36
ох який підприємливий прокурор, і де на пенсії стільки бабла заробив, чи задекларував його у декларації про доходи?
Гуру_прок_ до Суддя Дреддд Показати IP 15 Серпня 2023 16:28
Вас жаба пані сильно душить. Зупиніться, бо так клімакс раніше почнеться.
Петро до Гуру_прок_ Показати IP 15 Серпня 2023 22:28
Цей пан Корупціонер, бандит в погонах, всіх в Ковелі «обілєчуавав», збирав хабарі, а тепер сам пожирає плоди анархії прокурорів. Отака то казочка малята-прокурори!
Радувець Ларіса Показати IP 15 Серпня 2023 14:46
А писок не репне, трудяга яка
Корбуш Гнат Мойсеєви до Радувець Ларіса Показати IP 15 Серпня 2023 16:28
А ви у своєму житті, хоч щось зробити спробуйте, а не тільки в інтернеті сидіти та засирати усіх.
ковель Показати IP 15 Серпня 2023 16:09
А кендюх в хряка не трісне? Все мало? Пам'ятай, гроб кишень не має.
Луцьк-Київ до ковель Показати IP 15 Серпня 2023 16:29
І ти про гроб не забувай.
Ковельчанин Показати IP 15 Серпня 2023 19:03
Цей пан Корупціонер, бандит в погонах, всіх в Ковелі «обілєчуавав», збирав хабарі, а тепер сам пожирає плоди анархії прокурорів. Отака то казочка малята-прокурори!
гуру - клрбушу- києв Показати IP 15 Серпня 2023 22:38
Та досить, пане бувший *прокурор*. Ви, звичайно, збудували на крадених грошах не тільки хатку, а й ставочок, і яхту І хамством Вас Бог не обжілив - на десятьох вистачило б, а Вам одному дісталося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus