USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинський обласний хоспіс переселять у Боголюби вже цього тижня

20 Серпня 2019 08:15
Після низки бюджетних слухань депутати Волинської обласної ради дійшли висновку, що приміщення, в якому знаходиться обласний «Хоспіс» варто виділити обласному онкодиспансеру. Після відвідин цього закладу депутати впевнилися, що бракує палат для хворих, які проходять курс хіміотерапії.

Прийняттю спільного рішення про те, що хоспіс варто перенести в обласну лікарню Боголюбах, передувало чимало консультацій лікарів та керівництва обласної ради. Для підготовчих та ремонтних робіт облрада виділила 1 млн грн, інформують на сайті обласної ради.

19 серпня голова обласної ради Ірина Вахович побувала в Боголюбській лікарні з інспекцією, аби ососбисто переконатися, чи створені гідні умови для пацієнтів хоспісу.

Для потреб цього закладу в лікарні виділили частину другого поверху. Є вантажний ліфт, з допомогою якого можна піднімати пацієнтів. Палати розраховані для двох людей. Вони – великі та просторі.

Наразі вирішуються технічні та організаційні питання між адміністраціями двох закладів щодо майбутнього функціонування. Залишилося зробити кілька останніх штрихів для наведення порядку в палатах та перевезення та встановлення в них функціональних меблів.

До слова, в оновленому приміщенні хоспіс зможе приймати 30 людей, а не 25, як в нинішніх умовах.

Голова обласної Ірина Вахович каже, що побаченим задоволена.

«Ніяких загроз нормальному функціонуванню хоспісу немає. Пацієнтам створили умови кращі, ніж в них були.Тут сонячно, гарно, свіже повітря», – поділилася враженнями голова облради.

Ірина Вахович запевняє, що нічого переживати й персоналу обласного хоспісу. Вона каже, що може відбутися скорочення частини технічного персоналу. Але всі ці люди при бажанні можуть влаштуватися на роботу в обласний перинатальний центр, де сьогодні є вільні вакансії.

Вивільнені приміщення обласного хоспісу будуть використовуватися для відділення хіміотерапії обласного онкодиспансеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Їван Показати IP 20 Серпня 2019 08:48
Це просто АТАС!!!!!! Вантажним ліфтом перевозити хворих пацієнтів!!!!!!! Таке можливе тільки в нас!
Анонімка до Їван Показати IP 20 Серпня 2019 10:16
Іване, тобі в голову не приходило, що важкохворих, лежачих людей саме так і піднімають ліфтом у ліжках і з крапельницями і нерідко ще з якимись пристосуваннями і приладами. Порда: перш ніж засуджувати постарайся вникнути в суть того що засуджуєш
Просто мама до Їван Показати IP 21 Серпня 2019 20:04
Повіртe, сучасний вантажний ліфт нічим нe відрізняється від звичайного. Просторіший.
Платник податків Показати IP 20 Серпня 2019 17:45
Це ремонт на мільйон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus