USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

10-річчя «Магістра»: чим живе волинський спортклуб, заснований правоохоронцями

20 Грудня 2019 20:14
14 грудня 2019 року виповнилося 10 років з дня офіційної реєстрації Волинського обласного спортивного клубу «Магістр». Засновниками та ініціаторами створення організації виступили співробітники та ветерани правоохоронних органів Волинської області. Основним видом спорту, розвиток якого взялася культивувати новостворена громадська організація, став рукопашний бій. Восени 2009 року на етапі перших кроків своєї розбудови клуб нараховував близько 30 спортсменів та кількох тренерів, які займалися в приміщені невеликого спортзалу на дерев’яній підлозі без будь-якого інвентаря та татамі. За 10 років багато було випробувань та невдач, але жага до перемоги та наполегливість змушували рухатися далі.

На даний час Волинський обласний спортивний клуб «Магістр» нараховує близько 400 спортсменів та є найбільш численною спортивною організацією змішаних єдиноборств у області. Спортивні зали та філіали клубу функціонують не лише в Луцьку, а й в інших населених пунктах Волинської області. Окрім рукопашного бою, ВОСК «Магістр» проводить курси занять із самозахисту, жіночої самооборони, фітнесу, загальної та спеціальної фізичної підготовки.

За час свого існування Клубом було підготовлено багато чемпіонів та призерів Чемпіонатів, Кубків, Першостей України з рукопашного бою, Чемпіонатів СБУ, МВС, інших силових відомств нашої держави. Виховано велику кількість спортсменів-«розрядників», кандидатів у майстри спорту, майстрів спорту з рукопашного бою.

Клуб бере активну участь у змаганнях різного рівня з багатьох видів спорту: дзюдо, самбо, кікбоксингу, карате, джиу-джитсу, універсального бою, спортивно-універсального бою, бойового самбо, військового багатоборства, козацького двобою, змішаних єдиноборств (ММА) та інших. За результатами виступів серед вихованців Клубу є майстри спорту та члени Національних збірних України з різних видів спорту, призери та чемпіони України, Європи та Світу з універсального бою, спортивно-універсального бою, бойового самбо, військового багатоборства, козацького двобою, змішаних єдиноборств (ММА).

Упродовж кожного окремого навчально-тренувального року спортсмени ВОСК «Магістр» беруть участь у півтора десятка виїзних турнірів від всеукраїнського до міжнародного рівня. Неодноразово синьо-жовтий стяг нашої держави здіймався над їх головами в багатьох містах та країнах світу: Азербайджану, Росії, Молдови, Грузії, Польщі, Білорусії та інших.

Щороку безпосередньо Клубом організовується та проводиться близько 30 різних заходів. Насамперед, це змагання, починаючи від боротьби у середньому партері (для наймолодших вікових категорій) та стійці, на які запрошуються різні місцеві спортивні організації, до всеукраїнських турнірів з рукопашного бою (за участю команд з інших регіонів нашої країни та сусідніх держав), атестації, спортивно-оздоровчі збори, курси самооборони та самозахисту, показові виступи, розважальні заходи, ігри, екскурсії та поїздки. Двічі на рік проходить обов’язкова для усіх членів організації здача контрольних тестів із загальної фізичної підготовки.

Проте головною метою своєї діяльності Клуб ставить не досягнення великих спортивних результатів, а виховання дітей, підлітків та молоді засобами фізичної культури та спорту. Адже переможцем на змаганнях стати набагато легше, аніж гідною людиною у житті!

Багато вихованців Клубу після завершення навчання у школі, гідно проходять строкову військову службу в лавах ЗСУ або обирають професію – «служіння Батьківщині» та стають курсантами ВНЗ Збройних сил та правоохоронних органів нашої держави.

Серед вихованців та членів спортивної організації є офіцери та ветерани органів СБУ, МВС, ВВ, ЗС, учасники бойових дій, які продовжують підтримувати гарну фізичну форму, займатись спортом, брати участь у різних змаганнях та дають приклад для наслідування підростаючому поколінню.
Користуючись нагодою, керівництво Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» висловлює велику вдячність за співпрацю та підтримку всеукраїнській федерації рукопашного бою, відділам фізичної культури, молоді та спорту Луцької міської ради та Ківерцівської міської ради, фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», компанії WESTAUTOHUB, ТзОВ «Естрелла», ТзОВ «Дарлісад», ПП «ВКФ «АВІАНТ» та іншим, які впродовж цього часу надавали допомогу Клубу в проваджені його діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вячеслав Показати IP 20 Грудня 2019 22:23
"Основним видом спорту став рукопашний бій" і далі "Клуб бере активну участь у змаганнях різного рівня з багатьох видів спорту: дзюдо, самбо, кікбоксингу, карате, джиу-джитсу, універсального бою, спортивно-універсального бою, бойового самбо, військового багатоборства, козацького двобою, змішаних єдиноборств"...Це як майстра спорту з настільного тенісу поставити на корт з Роже Федерером.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2019 14:03
Цей клуб - супер! Тренер досвідчена людина, професіонал.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus