USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиньторф» оштрафували і зобов’язали знизити ціни

20 Листопада 2013 15:35
Державне підприємство «Волиньторф» протягом літніх місяців необгрнутовано підвищило ціну на торф’яну крихту з 45 гривень до 315 за тонну. Таке маніпулювання ледь не закінчилося для ДП штрафом у 5 мільйонів гривень, - інформує «Під прицілом».

З приходом нового керівника на ДП «Волиньторф» змінилися і ціни на торф’яну крихту. Вартість цієї продукції за тонну збільшилася з 45 гривень до 315 гривень за тонну. Оскільки підприємство є монополістом, то нововведеннями відразу ж зацікавилося Волинське територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

«Таке різке підвищення на крихту торф’яну нас насторожило, і крім того, очільник області Борис Клімчук видав розпорядження, і цим розпорядженням в серпні доручив нам і державному сектору контролю за цінами провести позапланову перевірку і видати свої висновки. Маючи підставу для позапланової перевірки, я видав наказ. При перевірці були знайдені порушення конкурентного законодавства. Ми вказали, що ціна економічно необґрунтована. Справа доволі велика - складає два томи», - розповідає голова Волинського територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор Гупало.

Зі слів головного антимонополіста області, на початках керівництво державного підприємства не реагувало на рекомендації тервідділення АМКУ. Штрафні санкції могли становити 68 тисяч гривень. А якби ці справи витребувала тимчасова або постійна адміністративна колегія, то штраф міг становити до 10% обороту за минулий рік цього підприємства. А це було б більше 5 мільйонів гривень. Тож після цього керівництво ДП вирішило переглянути вартість і повернулися до формування ціни. Врешті зупинилось на ціні 119 гривень за тонну торф’яної крихти.
«Ця ціна економічно обґрунтована і на 196 гривень, або у 2,6 раза менша, ніж за літні місяці», - зазначив Віктор Гупало. Відтак Адміністративна колегія встановила розмір штрафу лише у 30 тисяч гривень.

Разом з тим наслідки такої поведінки все одно можуть мати місце. Територіальне відділення АМКУ у Волинській області запропонувало встановити державне регулювання ціни на ДП «Волиньторф» і рівень рентабельності на рівні 5% протягом року. А це вже повноваження голови ОДА. Крім того мають відбутися громадські слухання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хамяк Показати IP 20 Листопада 2013 16:57
О, Сирожа зарулив. Ну, піпець Волиньторфу
Балванов Показати IP 20 Листопада 2013 19:56
Сирожа сам не справиться, класно, що є толковий главбух, в чотири руки швидше, та й повісити є на кого:-)
місцевий до Балванов Показати IP 20 Листопада 2013 21:07
да-да, спіртзавод за Серьогі по п... пішов, торфяніків на черзі(((
Горохівець до Балванов Показати IP 22 Листопада 2013 16:07
Ви пишите що "повісити є на кого", а я б сказав, що повісити Є КОГО. За таке німці і совьєти б повісили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus