USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В АМКУ зобовʼязали знизити ціни на бензин

28 Травня 2012 17:37
Знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, який би існував за умов значної конкуренції на ринку, зобовʼязав нафтотрейдерів Антимонопольний комітет України.
Про це повідомляють «Коментарі».
Зокрема, рекомендації надано ПІІ «Лукойл Україна», ПАТ «Концерн Галнафтогаз», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Торговий дім Континіум – Галичина», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «УТН-Восток» і СП ТОВ «Кершер».
Як встановив Комітет, на сьогодні відсутні об’єктивні економічні підстави для зростання та утримання цін на існуючому рівні на бензин вказаної марки.
Зокрема, у період з 3 квітня до 10 травня 2012 року ціни на сиру нафту знизилися на 12 відсотків, показники Platts на відповідне пальне зменшилися на 18,8 відсотка, в той час як ціни на АЗС у зазначених операторів в середньому зросли на 3 відсотки.
При цьому, з початку 2012 року й по теперішній час курс долара США та курс євро у відношенні до гривні залишався стабільним.
Про результати розгляду зобов’язань Комітету підприємства мають повідомити у п’ятнадцятиденний строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хатуль Мадан Показати IP 28 Травня 2012 21:17
якщо ціни зараз примусово знизять - чекайте дефіцину на пальне, а після виборів - подорожчання наполовину. закони ринку не обдуриш. краще б нафтопереробні заводи запустили на повну потужність, тоді внаслідок зростання пропозиції ціни самі б знизилися. невже цим пакращувачам невідомі прописні істини, які навіть учні вивчають у школі?
Хатуль Маданутому до Хатуль Мадан Показати IP 29 Травня 2012 14:26
дурак читай висновок АМКУ. Не має економічного обгрунтування пілвищенню цін. Це значить - змова, що і відноситься до компетенції АМКУ. А отже і дефіциту не буде, дефіцит буває коли є економічне обгрунтування а ціну піднімати не дозволяють. Почитав би ти основи економічної теорії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus