USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Волинянам обіцяють дешеве житло. ФОТО

25 Травня 2012 12:38
У четвертому кварталі 2012 року заплановано завершити зведення 72-квартирного будинку в Луцьку на вулиці Федорова. Помешкання в будівлі можна придбати за двома державними програмами, які, зі слів директора ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслана Ваймана, суттєво знижують вартість «квадратних метрів».
Про це він розповів 24 травня під час відвідин обласного центру народним депутатом України Анатолієм Кінахом.
Будівельник повідав, що у будинку, який зводить його підприємство, буде 72 квартири: одно- та двокімнатні. «Він попадає під дві державних програми. Є програма так звана «30 на 70», яка передбачає повернення сім’ї з трьох чоловік 30% вартості житла. І програма здешевлення іпотечних кредитів до 3%», ‒ розказав він.

З його слів, будівлю планують здати в четвертому кварталі 2012 року. «Приблизна вартість – 30 мільйонів гривень. А квартира – 6,2 тисячі гривень за квадратний метр. 47 метрів – однокімнатна, 63 – двокімнатна», ‒ стверджує фахівець.
Вайман провів нардепу екскурсію незакінченим об’єктом та будинком, який ввели в експлуатацію цьогоріч в лютому. Державну допомогу в придбанні квартир у цій будівлі отримали 15 молодих сімей.


Кінах висловив задоволення побаченим. «Волинь – один з лідерів із реалізації таких програм», ‒ додав він.

Також обранець народу розповів про програми із забезпечення молоді житлом, які нині реалізовуються в різних країнах світу. «Коли у молодої людини з’являється дитина, то ставка кредиту для молодої родини зменшується до 2-1%. Дай Бог, з’являється друга дитина – ставка кредиту дорівнює нулю. Дай Бог, третя ‒ держава вже сама доплачує цій родині… І нам треба також цей досвід брати на озброєння», – висловився депутат.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пилип Показати IP 25 Травня 2012 23:15
"Коли у молодої людини з’являється дитина, то ставка кредиту для молодої родини зменшується до 2-1%. Дай Бог, з’являється друга дитина – ставка кредиту дорівнює нулю. Дай Бог, третя ‒ держава вже сама доплачує цій родині…" Обнять і плакать, плін. Чому одна країна так робить, а інша працює на олігархічні клани? Коли візьмемо ГУРТОМ вила?
ASF до Пилип Показати IP 26 Травня 2012 11:18
За вилы уже брались, в 1917-м. Полная фигня получилась. А пастуха в ранг министра возвести можно, только много ли толка от такого "специалиста" будет?
Ігор Показати IP 27 Травня 2012 00:19
А злодія і бандита в президенти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus