USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Вони ставили над українцями експерименти й розкрадали кошти», – Ігор Палиця про медреформу Уляни Супрун

5 Червня 2020 10:41
Після аудиту в системі охорони здоров’я, який нині триває, українське суспільство буде вражене масштабами розкрадань колишнім керівництвом Міністерства охорони здоров’я.

У цьому певен народний депутат від депутатської групи «За майбутнє» Ігор Палиця. Про це він заявив 4 червня в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Ігор Палиця наголосив, що з острахом чекав 1 квітня, коли мав вступити в силу другий етап недолугої медичної реформи, розпочатої ще Уляною Супрун.

«З острахом чекав, що будуть звільнені тисячі лікарів, будуть вигнані з лікарень тисячі пацієнтів – з психіатричних, з туберкульозних. Це те, що не було передбачено фінансуванням через Національну службу здоров’я попереднім урядом. І слава Богу, що міністру охорони здоров’я, пану президенту вистачило сили волі і холодного розуму зупинити вбивство медицини, яке було заплановано попереднім урядом», – висловився нардеп.

Читати ще: Волинські нардепи просять відкласти другий етап медреформи, аби не допустити знищення медицини

Нині ж, зауважує Ігор Палиця, міністр охорони здоров’я Максим Степанов здійснює аудит коштів на закупівлю ліків, які «були розкрадені через міжнародні організації».

«Коли мільярди гривень зависли ще два-три роки тому попередніми оплатами. Тобто ми, держава, беремо кредити Міжнародного валютного фонду, розміщуємо державні облігації, отримуємо валюту під 9-8% річних. І ті ж самі гроші платимо попередньою оплатою ПРООН, іншим організаціям, які постачають нам ліки за угодами, які поукладала пані Супрун, і по два-три роки ми чекаємо постачання цих ліків», – пояснює парламентар.

Читати ще: «Ми втратимо нашу медицину»: Ігор Палиця закликає відтермінувати медреформу

«Коли ліки постачаються, там лишається два-три місяці до терміну використання, за що в Європі вже платять за утилізацію, а ми купуємо за повну ціну. До всього, нам нав’язують купувати ті ліки, які нам непотрібні», – додає Ігор Палиця й наводить приклад із закупівлею тромболітиків та вимушене лікування інфарктів старими методами.

«Вони ставили над нами, над українцями, над Україною, експерименти. При чому давали нам гроші в кредит і забирали ті самі гроші попередньою оплатою собі за ліки, – зазначає нардеп. – Коли закінчиться аудит, ми побачимо, скільки вони вкрали грошей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна прокуратура Показати IP 5 Червня 2020 11:41
А як іще, як не лоббі іноземних фармацевтичних компаній, можна було пояснити, що керувати охороною здоров'я європейської держави, ніби у якійсь банановій республіці, поставили нікому не відому іноземку без медичної освіти і медичної практики? І ця відьма, граючи в Україні роль чесного чиновника, у власній країні отримувала величезні гроші від цих же фармкомпаній, знишуючи українців шляхом демонтажу лікарень, медичної освіти і перетворюючи соціальну функцію держави з оїхорони здоров'я громадян на цинічний бізнес. Однак впевнений, що все одно величезна кількість наших співгромадян і далі боготворить цю "лікарку Смерть". Зате ходила у вишиванці.
Правда до Народна прокуратура Показати IP 6 Червня 2020 13:17
Все вірно!!! Але, нажаль, те свме відбувається і у інших сферах нашого суспільства.
Юрій Львів Показати IP 5 Червня 2020 18:07
Практично усе сказано вірно, але де покарані за це все безчинство?
василий Показати IP 7 Червня 2020 05:45
так они и сегодня ставят эксперименты над нами ведь биолаборатории остались на украине

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus