USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Вовчик», «Дикий», «Козак» і «Марічка»: ще чотири авто прямують з Волині до захисників

12 Жовтня 2023 20:20
Голова обласної ради Григорій Недопад спільно з Рожищенською Самообороною, ГО «Волинський Центр Протидії Корупції», польським самоврядуванням та українськими волонтерами у Польщі передали на передову чергову партію автомобілів.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

«Авто різного призначення – це те, у чому на передовій є постійна і першочергова потреба. Попит великий, а от пропозицій – усе менше. Тому Волиньрада звернулася з клопотанням щодо автотранспорту до п’яти воєводств Польщі, з якими у нас партнерські стосунки. Першим відгукнулося Мазовецьке воєводство, надавши допомогу трьома автомобілями», – розповів Григорій Недопад.

Їх для ЗСУ передала станція швидкої допомоги міста Сельдце SPZOZ RM-MEDITRANS. Skoda Octavia слугувала адміністрації, а два Mersedes-Benz використовували як карети швидкої, тож цілковито пристосовані для медичних потреб. На знак вдячності представникам польської влади волонтери передали символічний «шматок війни» – уламок бомби, що його розфарбувала дівчинка, рідні якої постраждали від ракетного удару по одному з міст України.
Четверте авто завдяки донатам українців та поляків придбав волинянин Андрій Максімов. Він давно мешкає і працює у Польщі, а з початком великої війни заснував волонтерський центр «Разом – ми сила» і невтомно допомагає співвітчизникам. Саме Андрій разом з однодумцями відремонтували, пофарбували та додатково обладнали усі чотири автомобілі. На них встановили лебідки, камери нічного бачення, аби пересуватися вночі з вимкненими фарами, перетворювачі електроенергії тощо.
Читати ще: Волонтерить у Польщі: сільський учитель із Волині робить авто для ЗСУ

Крім того, враховуючи особливості підрозділу, якому призначається, кожна машина отримала персональне ім’я: «Вовчик», «Дикий», «Козак» і «Марічка». Тож три медавтомобілі для евакуації поранених з поля бою до стабілізаційних пунктів доправлять батальйону «Вовки Да Вінчі» 67-ї ОМБр, холодноярівцям 93-ї окремої бригади та морським піхотинцям 35-ї.
А от легковик слугуватиме аеророзвідникам волинської «сотки». Про це розповіла волонтерка Марія Розік. Вона також додала, що учасниці ще однієї української громадської організації в Польщі «Відвага без кордонів» виготовили для авто маскувальні сітки. Крім того, автомобілі завантажили антисептиками та виробами медичного призначення.
Григорій Недопад подякував волонтерам та громадським активістам, а також польським партнерам за ефективну взаємодію у підтримці українських воїнів. Він також відзначив подяками Волиньради маршалка Мазовецького воєводства Адама Струзіка, керівників компанії GP Truck Trading Гжегожа і Агнешку Кадзел та волотнера-волинянина у Польщі Андрія Максімова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus