USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Вперше у Луцьку встановлять Різдвяного Дідуха

5 Січня 2017 08:44
Вперше у Луцьку на Театральному майдані напередодні Святої вечері 6 січня 2017 року о 12 годині встановлять Різдвяного Дідуха - символа Різдвяних свят, достатку, миру й злагоди, повідомляє відділ інформаційної політики міської ради.

Дійство відбуватиметься у рамках мистецького проекту «Дива Коляди. Різдвяний дідух».

Дідух, його ще називають дід, коляда, колядник, сніп — українська різдвяна прикраса, символ пожертвування найкращого збіжжя у хліборобських культурах. Це символ урожаю, добробуту, багатства, безсмертного предка, зачинателя роду, духовного життя українців, оберега роду. Дідух є одним із найдавніших культів у різдвяній обрядовості українців. Традиція дідуха сягає дохристиянських часів. Він є символом всіх попередників роду. Цей давній обряд засвідчує те, з якою великою шаною й повагою ставилися пращури до свого родоводу, - інформує Press центр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Показати IP 5 Січня 2017 09:54
Дуже добре, що слов"янськи символи відроджуються ! Наступним кроком потрібно скасувати magen-david на усій різдвяно-зимовій символіці (від "звізди" на шопках до сніжинок на вікнах). А далі - переосмислити - що нам ближче християнське різдво, чи наша Коляда.
Пророк Показати IP 5 Січня 2017 17:40
Ганьба!
Михайло Показати IP 6 Січня 2017 14:04
Ісус народився Йому вся слава ! а це ідолопоклонство
Читач Показати IP 6 Січня 2017 22:25
Язичнецтво чистої води!!!! Покайтеся і віддайте Славу Живому Богу!!!!! Біблію читайте!!!!!! Грамотні ідолопоклонники!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus