USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцькому НТУ іноземець здав вступний іспит до аспірантури

22 Лютого 2018 15:25
Сьогодні, 22 лютого, у стінах Луцького національного технічного університету відбувся перший в історії вишу вступний іспит іноземця до аспірантури за технічною спеціальністю «132. Матеріалознавство».

Про це повідомили інформаційному відділі Луцького НТУ.

Зокрема, алжирець Ріад Шохра у 2018 році закінчив Луцький НТУ та здобув кваліфікацію магістра. Відтак, сьогодні вступник здавав іспит на спеціальність «132. Матеріалознавство» за програмою підготовки докторів філософії (PhD).

У складі комісії були ректор вишу, професор кафедри матеріалознавства Савчук Петро Петрович, проректор з науково-педагогічної роботи Шимчук Сергій Петрович, завідувач кафедри матеріалознавства Мельничук Микола Дмитрович та професор кафедри технічної механіки Шваб’юк Василь Іванович. Науковим керівником Ріада Шохра стане в.о. професора кафедри матеріалознавства Кашицький Віталій Павлович.

Опісля успішної здачі іспиту Ріад Шохра поділився своїми враженнями: «У нас в Луцькому НТУ дуже хороші викладачі, гарна атмосфера. Я тут навчався впродовж 2-х років і жодного разу не пошкодував. Університет надає дійсно якісні освітні послуги».



Ректор Луцького НТУ Петро Савчук додав: «Вперше в історії університету ми здійснюємо набір на спеціальність «Матеріалознавство» іноземних аспірантів на контрактну форму навчання. Це додаткові надходження для вишу. Ця наукова спеціальність є затребуваною та престижною не лише в Україні, а й закордоном. Власне через це потенційний аспірант і виявив бажання навчатися на кафедрі матеріалознавства. Скажу, що у Ріада є необхідний рівень знань, аби стати доктором філософії. Найближчим часом у виші ще декілька іноземців здаватимуть вступні іспити на аспірантуру. Це означає, що Луцький НТУ стає все більш привабливим не лише для потенційних студентів, а й аспірантів. Зазначу, нещодавно у нас відбувся перший успішний захист дисертації іноземного студента по спеціальності «Технології машинобудування». Тож, ми розвиваємося і є відкритими до наукової співпраці з іноземними студентами».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сем Показати IP 22 Лютого 2018 16:25
А (судьї) вчителі хто?
студент Показати IP 22 Лютого 2018 17:18
той що посередині подоїть його добре)
Люда Показати IP 22 Лютого 2018 18:05
Клас, лнту прогресує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus