USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вперше в історії змінили девіз Олімпійських ігор

20 Липня 2021 12:16
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на сесії затвердив новий девіз Олімпійських ігор.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Inside the Games.

Ініціатором змін був голова МОК Томас Бах. Він це пов’язує із пандемією коронавірусу. Адже, що світ зіштовхнувся із наслідками хвороби, і саме тому всім країнам потрібно об’єднатися. Відзначається, що рішення було ухвалено одноголосно. У новий девіз Олімпіади додали слово «разом». Тепер він звучить так: «Швидше, вище, сильніше – разом» («Citius, altius, fortius – communis»).

«Я зробив відповідну пропозицію, щоб висловити потребу в солідарності. Ми повинні стати швидшими, вищими та сильнішими, але для цього нам потрібно бути разом, нам потрібно бути солідарними», – зазначав Бах.

Девіз Олімпійських ігор змінили вперше з 1894 року. Раніше він звучав так: «Citius, altius, fortius» («Швидше, вище, сильніше»).

Автором першої версії був французький священик Анрі Дідон, який виголосив ці слова 1894 на відкритті спортивних змагань у коледжі. Це почув ініціатор організації Олімпіади – барон П’єр де Кубертен – і повважав, що саме цей девіз показує мету атлетів всього світу.

Олімпіада в Токіо повинна була відбутися з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію коронавірусу змагання перенесли на рік, тепер вони пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

Організатори вирішили проводити Ігри без іноземних уболівальників, місцевих глядачів також не допустять на заходи в шести японських префектурах, включаючи Токіо.

За шість днів до початку Олімпіади в Токіо повідомили про стрибок у захворюваності на COVID-19. З 12 липня через погіршення епідемічної ситуації в Токіо знову набув чинності режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 22 серпня.

А вже 18 липня в Олімпійському селищі в Токіо вперше виявили коронавірус у спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus