USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вперше за 128 років: техпрацівники Голлівуду погрожують страйком

5 Жовтня 2021 22:04
Співробітники найбільших стримінгових платформ та кіностудій Голлівуду погодились вийти на загальний страйк, вимагаючи кращих умов праці. Це може стати першим таким протестом технічних працівників за 128 років.

Про це пише Громадське з посиланням на AP.

Профспілка працівників індустрії розваг IATSE, до якої входять «закулісні» працівники театрів, кіно та телебачення, заявила, що майже 99% її членів проголосували за підтримку загального страйку на вихідні. Усього це 52 706 голосів.
Працівники вимагають кращі умови праці, гідну оплату, справедливі перерви на відпочинок (включно з перервою на обід) для художників, технічних працівників та різноробів.

Очільник профспілки Метью Лоуб заявив, що тепер рішення за студіями: якщо вони не хочуть страйку ㅡ хай сідають за стіл переговорів та висунуть вигідну пропозицію. Цей страйк може стати першим за 128 років з часів заснування IATSE.

Після цієї заяви члени профспілки отримали підтримку індустрії розваг, а люди у соцмережах розповідали свої історії поганих умов роботи в індустрії розваг.
Наприклад, кінематографіст Пейтон Скелтон скаржився, що розбився на своїй машині, повертаючись додому з роботи рано вранці в суботу після 80-годинного робочого тижня. Загалом, працівники часто скаржаться на зміни, коли через навантаженість вони змушені залишатися на роботі ще й на наступний день.
У липні цього року закінчився трирічний контракт між профспілкою техпрацівників та Альянсом продюсерів кіно і телебачення (AMPTP) ㅡ торговельної асоціації у Каліфорнії, яка представляє понад 350 американських теле- та кіновиробництв у колективних переговорах індустрії розваг.

Втім досі не були врегульовані навіть основні пункти майбутньої угоди. Переговори тривали близько чотирьох місяців, але 20 вересня Альянс зупинив процес переговорів, що спровокувало рішення вийти на страйк.

У профспілці заявили, що незрозуміло як Альянс має загальну вартість у трильйони доларів, але не може забезпечити для знімальної групи основні потреби: достатній сон, їжу, пільги та прожитковий мінімум.

Альянс кінопродюсерів, своєю чергою, заявив, що хоче досягти угоди, яке буде підтримувати роботу галузі у час, коли вона все ще відновлюється після економічних наслідків пандемії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus