USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вперше за 18 років в Україні проведуть перепис населення

11 Березня 2019 11:38
Наступного року в Україні запланували провести перший за останні 18 років перепис населення. Про це повідомив голова Держслужби статистики Ігор Вернер. Але для початку випробують перепис у двох районах країни.

«Час проведення попередньої перепису – грудень 2019 року. Місце проведення – Оболонський район Києва і Бородянський район Київської області», – повідомляється у звіті Держстату, пише "Сегодня".

На це виділено 44 млн грн. Перепис проходитиме з використанням нових технологій – переписувачів планують озброїти планшетами. За попередніми оцінками, витрати на всеукраїнський перепис складуть не менше 2 млрд грн.

Підготовка до попереднього перепису вже почалася. Про це повідомив голова Оболонського району столиці Олександр Цибульщак.

«Під час відпрацювання, яке почнеться орієнтовно в вересні, не буде переписуватися населення всього району, а лише жителі окремо взятих мікрорайонів», – розповів чиновник.

На запитання про те, чому був обраний цей район, його керівник однозначно відповісти не зміг. Лише не виключив, що в районі є як новітні житлові квартали, так і старі, тому такий «мікс» і становить інтерес для статистики.

Чиновники Бородянського району Київської області дивляться на пробний перепис під іншим кутом.

«Є люди, які по факту не враховані в районі, але при цьому користуються інфраструктурою – їм на допомогу в разі необхідності приїжджають і швидка допомога, і поліція, і інші. Виходить, що ми отримуємо дотації на 50 тисяч населення, а якщо після перепису з’ясується, що жителів у нас 70 тисяч, то і дотація буде більше », – сказав нам заступник голови районної ради Олексій Черкашин.

Соціологи вітають перепис населення. Це дозволить коректувати економіку та інфраструктуру країни під реальні потреби, також дасть можливість розуміти проблематику використання ресурсів.

«По-перше, стане зрозумілою точну кількість українців (у 2001 році українців було більше 48 млн чол. – ред.). По-друге, після перепису ми будемо знати про кількість молоді, зокрема людей пенсійного віку. Також ми будемо знати про рівень освіти населення, скільки у нас міського населення, а скільки – сільського», – розповіла соціолог Ірина Бекешкіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 11 Березня 2019 11:50
Гроші на вітер(((
яценюк Показати IP 11 Березня 2019 12:08
ага, уже в 2016 провели) Власть побоится цифр вымирания населения в Украине
Пилип Орлик Показати IP 11 Березня 2019 13:11
Нічого влада давно вже не боїться. Це називається просто: грошей в кишені у них поменьшало то треба двома млр. грн. поповнити. Не треба проводити цей перепис - ця влада і так знає, що треба людям написати. Ось для чого робиться перепис. Люди, що дурні. Ще 10 років і в Україні залишуться тільки пенсіонери та школярі. Решта роз"їдеться по світу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus