USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вперше за багато років Луцьку вечірню школу капітально відремонтують

15 Серпня 2019 15:34
Перед початком нового навчального року в освітніх закладах міста Луцька відбуваються ремонтні роботи. Забезпечення гідних умов для проведення навчального процесу – це одне із найголовніших завдань міської влади. Сьогодні секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Зіновія Лещенко проінспектували хід ремонтних робіт у закладах загальної середньої освіти нашого міста, йдеться на сайті міської ради.

У ЗЗСО № 23, куди владці вирушили на початку, цьогоріч було капітально відремонтовано частину покрівлі. За словами директора школи Віктора Мартинюка, роботи були проведені якісно, у максимально короткі строки. На відновлення понад 700 метрів квадратних покрівлі з міського бюджету спрямували 500 тисяч гривень. Ремонт проводився із застосуванням сучасних євроматеріалів: покладено стійку мембрану – матеріал, якій відрізняється хорошою стійкістю, з гарантійним строком 10-15 років.
У цій школі навчається 1247 учнів, а цьогоріч буде набрано п’ять нових класів. До створення комфортних умов у стінах закладу під час літніх канікул охоче долучилися і його працівники, і батьківська громада. Силами колективу та батьків було проведено чимало внутрішніх ремонтних робіт у класах, на коридорах, інших навчальних приміщеннях.
У навчально-виховному комплексі № 9 цього року здійснено увесь комплекс робіт із капітального ремонту харчоблоку: замінено систему водопостачання, електромережі, встановлено нове освітлення, придбано нове устаткування. Зараз проводиться монтаж вентиляційної системи, а загалом ремонт харчоблоку буде повністю завершено до 1 вересня. На ці потреби з бюджету міста було виділено 700 тисяч гривень.
Також присутні оглянули новий цікавий об’єкт, який з’явився у школі після провадження Всеукраїнського проєкту «Нова українська школа». Один із коридорів завдяки зусиллям батьків перетворився на креативний куточок для відпочинку школярів молодшого шкільного віку. Також однією з родзинок школи є художній розпис стін на коридорах, який радує око учнів, вчителів та усіх відвідувачів навчального закладу.
Масштабні ремонтні роботи розпочалися у вечірній (змінній) школі. На капітальний ремонт будівлі вечірньої школи у міському бюджеті передбачили 1 млн 200 тис. грн. Ця будівля уже давно потребувала капітального ремонту, адже її звели ще у 1950-х роках. Зараз тут активно тривають ремонтні роботи. Зокрема, розпочато оновлення фасаду школи, влаштування гідроізоляції підвального приміщення, збудовано пандус, замінено вікна та двері. Фасад школи обіцяють відремонтувати до Дня незалежності України, а решта робіт не заважатимуть навчальному процесу.
«Потреба у капітальному ремонті вечірньої школи назріла уже давно. Тут назбиралося чимало проблем, зокрема й жахливий стан фасаду школи, а вона виходить на одну із магістральних вулиць – Ковельську. Також була загроза руйнування будівлі через відсутність гідроізоляції. На капітальний ремонт фасаду вечірньої школи, благоустрій території та встановлення системи гідроізоляції були виділені кошти у сумі 1 млн 200 тисяч гривень, аби надалі стіни будівлі не руйнувалися через грибок та підвищену вологість, і можна було продовжувати ремонтувати навчальні приміщення», – зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.
За словами секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, формула успіху освітньої галузі міста Луцька – це поєднання декількох складових: талановиті діти, які показують чудові результати навчання, прекрасних педагогів, які навчають та виховують учнів, передають їм найкращі свої знання, а також підтримки освітніх закладів з боку міської влади. «Завдяки значним коштам, які виділяються із бюджету міста, проводиться величезна кількість ремонтних робіт у навчальних закладах, адже діти повинні здобувати освіту у гарних, затишних, сучасних умовах. Це – наше головне завдання», – акцентував Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus