USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ВР заборонила штрафувати за прострочення платежів за кредитами для бізнесу

13 Травня 2020 20:59
Верховна Рада України схвалила законопроєкт, який забороняє нараховувати штрафні санкції та пеню за прострочення платежів по кредитах для бізнесу, допущеним у період дії карантину та у тридцятиденний термін після закінчення карантину, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусної хвороби COVID-19.

Як передає УНІАН, за прийняття в першому читанні законопроекту № 3297 про внесення змін до Господарського кодексу України (щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами в період дії карантину, встановленого з метою запобігання розповсюдження на території України коронавірусної хвороби COVID-19) проголосували 278 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Народний депутат Вікторія Кінзбурська, представляючи даний законопроєкт, зазначила, що раніше депутати ухвалили відповідну заборону на нарахування штрафів та пені за кредитами для фізичних осіб, тоді як даний документ містить ці пом’якшення для юридичних осіб.

«Суть законопроєкту в тому, щоб заборонити нарахування неустойки, штрафів, пені за кредитами для бізнесу в період карантину та у тридцятиденний термін після його завершення... Нагадаю, що 17 березня нами був прийнятий закон, який захистив фізосіб від нарахування штрафів і пені за кредитними договорами протягом березня-квітня, сьогодні ми продовжили цей термін, але зробили це лише для фізосіб. Сьогодні я прошу вас підтримати це і для юридичних осіб», – сказала Кінзбурська.

Вона також зазначила, що даний законопроєкт не звільняє позичальника від обов’язку сплачувати тіло кредиту і відсотки за користування кредитом, мова йде лише про заборону нараховувати санкції за прострочені платежі.

У пояснювальній записці до даного законопроєкту наголошується, що такі заходи дозволять уповільнити економічне падіння, захистити підприємства від банкрутства і зберегти робочі місця, а також прискорити відновлення економіки після закінчення карантину.

13 травня Верховна Рада України прийняла закон про продовження податкових пільг та про спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину.

Кабмін у березні ввів в Україні загальнонаціональний карантин, який буде діяти як мінімум до 22 травня. При цьому з 11 травня послабили низку обмежувальних заходів з роботи бізнесу і життя громадян. Уряд також представило п’ятиетапний план з виведення країни з карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus